21350 üyenin katıldığı ve rekor kırıldığı kongre sonunda Fenerbahçe'nin 37. başkanı Ali Koç oldu. 20736 geçerli oydan Ali Koç 16092’sini alırken, Aziz Yıldırım ise 4646 oyda kaldı ve 20 yıllık başkanlık dönemi son bulmuş oldu.

Seçim sonrasında Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç, kongrede fitili ateşleyen ve kendisine verdiği destekten ötürü Yalovalı Hasan Doğan’a teşekkür etti.

 “Salman’ın oyu Aziz Yıldırım’a”

Fenerbahçe Kongre üyesi olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Sarı Lacivertli ekibin kongresinde oy kullandı. Fenerbahçe Ülker Stadyumuna gelen Salman burada Divan Başkanı Vefa Küçük ve Divan Başkan Yardımcısı Yaşar Nadi Atilla’ya gelirini üniversite öğrencilerine burs vermek üzere yazdığı “Yaptıklarım, Yazdıklarım” isimli kitabını imzalayarak takdim etti.  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman oyunu ise Aziz Yıldırım’dan yana kullandı.

Seçim sonrası Başkan Salman, “Türk spor tarihine en geniş katılımlı spor kulübü kongresi olarak geçen Fenerbahçe’mizin kongresi Sayın Ali Koç’un Başkanlığa seçilmesiyle son buldu. Göreve yeni seçilen Başkan Ali Koç ve ekibini kutluyor, 111 yıllık ulu çınar Fenerbahçe’mizin daha da köklenmesine vesile olan Sayın Aziz Yıldırım’a emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’mize ve Türk sporuna hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim