Altınova Belediyesi 2. Hersek Yağlı Güreşleri, 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de Hersek Mahallesi’nde düzenlenecek.
İlki geçen yıl düzenlenen ve Başpehlivanlığı Şaban Yılmaz’ın kazandığı Altın Kemerli Altınova Belediyesi 2. Hersek Yağlı Güreşleri, 23 Nisan 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 13 kategoride gerçekleştirilecek güreşlerin ağalığını ise AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer yapacak.
DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Hersek güreşleriyle ilgili Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, belediye meclis üyeleri, Dünya Şampiyonu güreşçi Mustafa Bayram ve Şener Sar bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptılar. Etkinliğin 23 Nisan’da yapılması yönünde Güreş Federasyon nezdinde tüm girişimlerin tamamlandığını ifade eden Başkan Oral, güreşlerin geçen yıl olduğu gibi festival havasında gerçekleştirileceğini ifade etti.
13 BOYDA OLACAK
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Toplam 13 boyda güreşçilerimiz er meydanına çıkarak müsabakalar yapacak. Biz öncelikle ata sporumuzun en iyi şekilde yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılmasını diliyoruz. Daha sonra dostça, kardeşçe, centilmence sporcu ruhuna yakışır güreşler bekliyoruz. Şimdiden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum ve halkımızı 23 Nisan günü aramıza bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim