Yalova Group Belediyespor, sürdürdüğü iç transfer görüşmeleri sonrasında Cihan Deliçay’dan sonra Hüsnü Güler’e de imzayı attırdı. Temsilcimiz önceki gün ise FMV Işıkspor’dan Ömer Özcan’la anlaşma sağlamıştı. 
Yeni sezonda 1. Lige yükselmek isteyen Yalova Group Belediyespor, iç ve dış transfer görüşmelerine ara vermeden devam ediyor. Bu sezon bütçesini arttırarak yola devam edecek olan Türkiye Basketbol 2. Liginde ki ekibimiz kadrosunu şekillendirmeye başladı.
Yalova ekibinde uzun rotasyonunda bulunan Fatih Kızılca’nın OGM Ormanspor’la anlaşırken, geçen sezonun devre arasında takıma dahil olan Tayfun Karabey’le de masaya oturmayacak. 
2014-2015 sezonunda yeniden Yalova Group Belediyespor forması giyen Hüsnü Güler, özellikle Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nden 2. Lige yükselme ve geçen sezon pota altında ki etkisi ve dış şutlarda ki yüksek yüzdesiyle dikkat çekmişti.
Oyak Renault altyapısından yetişen 204 cm boyunda olan 31 yaşındaki oyuncu uzun forvet ve pivot oynayabilirken, 2015-2016 sezonunda 9,8 sayı ve 5,2 ribaunt ortalamaları ile oynadı.
Yalova Belediyespor Başkanı Resul Kocaağa,” Hüsnü’nün takımda kalması bizleri sevindirdi. Takımımızın önemli bir parçası ve genç oyuncularımıza her zaman örnek olan bir sporcu. Anlaşmanın iki taraf adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Eski Daçkalı Yalova Group Belediyespor’da
Yalova Group Belediyespor FMV Işıkspor’dan Ömer Özcan’la prensip anlaşmasına vardı. Basketbola Darüşşafaka Doğuş’ta başlayan 23 yaşında ki genç oyuncu 2 metre boyunda ve kısa forvet pozisyonunda oynuyor. 2009-2010 sezonunda Yeşil Siyahlı ekipte A takıma çıkan Ömer Özcan, 2014-2015 sezonunda ise Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi ekiplerinden FMV Işıkspor’a transfer oldu. Bu sezon temsilcimize rakip olan genç oyuncu 16.5 dakika ortalamayla sahada kaldı. 7.6 sayı ortalaması ve 3.9 ribaunt ortalaması tutturdu. 
Editör: TE Bilişim