21-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında Yıldızlar Ve Ümitler kategorisinde yapılan Uluslararası Sakarya Zafer Kupası’nda Tuana Biçer 44 kiloda İstanbullu rakibi Elif Turan’a yenilerek üçüncü oldu. Organizasyona ilimizden Yıldızlar Kategorisinde 5, Ümitler Kategorisinde ise 4 sporcu katıldı. Yalova kafilesine Judo İl temsilcisi ve antrenör Timuçin Biçer başkanlık ederken, Abdurrahim Kaymaz ise antrenörlük görevini üstlendi. 
Sakarya Serdivan Spor Salonu’nda ki müsabakalarda Yıldızlar Kategorisinde Kutsal Biçer 34 kiloda, Abdullah Kaymaz 46 kiloda, Sefa İşigüzel 50 kiloda, Berkay Çelebi +66 kiloda ve bayan sporcumuz İlayda Olmuş ise 44 kiloda mücadele etti.
Ümitlerde ise Tuana Biçer 44 kiloda tatamiye çıkarken, ayrıca Berrin Nazlı Işık 52 kiloda, Habib Yıldırım 81 ve Veysel Amcaoğlu ise 55 kiloda madalya savaşı verdi. 
Türkiye’den 27 ilin yanı sıra, Rusya, Sırbistan, Makedonya, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Çeçenistan ve Yunansitan’dan olmak üzere 10 ülkeden 1500 sporcu mücadele etti. 
Sakarya’da derece elde eden Tuana Biçer kura sonrasında Avrupa Kupası’nda elendiği Emine Ünal’ı 30  saniye içerisinde  ippon ile  yenerek rakibini elerken, bir diğer turda ise Avrupa şampiyonasında ve ümitler Dünya şampiyonasında dereceler elde eden rakiplerini ippon ile yenmiş İstanbul sporcularından Elif Turan’a yenilerek üçüncü oldu.
Judo İl Temsilcisi Ve Kafile Başkanı Timuçin Biçer,” Avrupa ve Rus Cumhuriyetleri bu kupayı çok önemseyerek en gözde sporcularını getirip hem denemek hem de geliştirmek istediğinden bu şampiyonaya katılmak bizim için son derece önemli  idi. Sporcum Tuana’nın kurası zor bir kura idi rakiplerinin tamamı  ümitler kategorisinde hem tecrübeli hem de  Avrupa ve dünya derecesi elde etmiş sporculardı   basit  bir hata ile hiç zorlanmadan üçüncü olup bronz madalya alan Tuana’yı denemiş olduk  ben son derece başarılı buldum kuvvet olarak hiç zorlanmadı diğer Başarı elde edemeyen sporcularımızda eksikliklerini ve eksikliklerimizi gördük inşallah kısa zamanda bu eksiklikleri tamamlayarak ileride yapılacak ulusal ve uluslar arası maçlarda başarı kazanacağımıza inanıyoruz  bize bu imkanı sağlayan Valimiz Selim Cebiroğlu’na, İl spor Müdürümüz Metin Kaplan’a ve her şeyden evvel benim ildeki spor  çalışmalarıma izin ve destek  veren İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Süvari’ye sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim