Sakarya’da merhum judo antrenörü Refik Tetik anısına düzenlenen iller arası Judo turnuvası 450 judocunun katılımıyla yapıldı. Turnuvada Yalova’yı 11 sporcu temsil etti.

 Minikler, süper minikler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen judo turnuvasında son olarak Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Tuana Biçer, bütün rakiplerini mağlup ederek 44 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Ayrıca Yalova Valisi Esengül Civelek’in ‘Bir Roman Yazıyoruz’ adı altında destek verdiği projeyle birlikte judo sporuna kazandırılan minik sporcular 3 altın madalya kazanarak Vali Civelek’e teşekkür ettiler.

Sakarya’da tarih yazdıklarını belirten Judo İl Temsilcisi Timuçin Biçer, “Sakarya’da düzenlenen turnuvada 6 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak çok büyük bir başarıya imza attık. Bu başarıyı elde etmemiz için bize bu imkanı sağlayan Yalova Valisi Esengül Civelek’e, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a çok teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde judoda roman yazmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sakarya’da madalya kazanan Yalovalı sporcular Kutsal Biçer, Bedri Dirin, Aslıhan Karabulut, Tuana Biçer, Tamer İnatlı, Emre Palalı, Emre Erman, Eren Zengin, Altay Ar, Umut Bekar, Emir Eren’den oluştu.

Editör: TE Bilişim