656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkarak Yalova’yı temsil eden Semih Turgut, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. 14-16 Temmuz tarihleri arasında yapılan güreş şöleninde Yalovalı sporcu başaltında üçüncü olurken, gelecek yıl başpehlivanlık için güreşmeye de hak kazandı.
Ayağının tozuyla Yalova’ya gelen Semih Turgut beraberinde Burak Kaya ve Ayhan Balıkçı ile birlikte Kaplan’la görüştü.
Kırkpınar fatihi Semih Turgut,” Yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak değerlendirilen, geleneğin bazı değişikliklere rağmen korunduğu Kırkpınar, pehlivanların güreşmek istediği er meydanlarının başında geliyor. Bende bu platformda kendi kategorimde 67 sporcu arasından 5 müsabaka sonucunda 3. olarak başpehlivan olduğum için gururluyum. Başarımda emekleri olan başta İl Müdürü Metin  Kaplan’a Kondisyonerlerim Ayhan Balıkçı ‘ya, Murat Nusaii’ye  ve  Abdullah Orhan’a, yağlı güreş ustası Recep Tosun’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hedefim 22  Temmuz 2017 tarihinde Düzce’de düzenlenecek Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan olarak kürsüde yer almak istiyorum” dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan: ” 2199 sporcunun yer aldığı 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. olarak başpehlivan olan sporcumuzu kutluyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim