Türkiye Halter Federasyonu tarafından Isparta’da düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonası’na katılarak 53 kiloda Yalova’ya halterde ilk altın madalyayı getiren Sema Acatürk’ü, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan tebrik etti.
Yalova Gençlik spor Kulübü’nün sporcusu olan Sema Acartürk, Isparta’da koparmada 75, silkmede ise 95 kilo toplamda da 170 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu ve Yalova’ya Halter branşında ilk altın madalyayı getirdi. Türkiye Şampiyonluğu  ile yetinmeyeceğini de ekleyen Acartürk, Avrupa ve Yurtdışında bir çok madalya hedeflediğini belirtti.
Türkiye Şampiyonu olan Sema Acartürk; ‘’Bu başarı tek başına kazanılmış bir başarı değildir, zorlu antrenmanlarda bana hep destek olan antrenörüm Serdar Keserci’ye, bu yolda maddi manevi yanımızda  olan Sayın Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’ya ve en büyük desteği veren İl Müdürüm Metin Kaplan’a çok teşekkür ederim’’ dedi. 
Yalova Spor İl Müdürü Metin Kaplan antrenör ve sporcumuzu göstermiş oldukları üstün başarıdan, Yalova’ya kazdırdıkları ilk Türkiye Şampiyonluğu için tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Editör: TE Bilişim