Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen "2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları" sona erdi. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen küçük ve yıldız takımların şampiyonluk coşkusu nefesleri kesti.
Turnuvalarda küçüklerde 48 takım 236 sporcu, yıldızlarda ise 25 takım 125 sporcu olmak üzere toplam 73 takım ve 361 sporcu yarıştı. İlimizi küçüklerde Yalova Belediyespor satranç takımı, yıldızlarda ise Yalova Belediyespor, Çiftlikköy Belediyesi Altınkale satranç takımı ve Kaytazdere Belediyesi Beyaz Fil satranç takımı mücadele etti.
Küçükler takım müsabakalarında Yalova Belediyespor’dan Gülce Nehir Kara birinci masada oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.
Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, Yalova’dan Türkiye Yıldızlar ve Küçükler müsabakalarına katılan tüm takımların yönetici, antrenör ve sporculara teşekkür etti.
Turnuvanın ödül töreni ise Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Fatih Maden ve WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucuları Akın Gökyay ve eşi Birten Gökyay, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Müdürü Binnur Uçaktan, TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, sporcu velileri, antrenörler, hakem heyeti ve çok sayıda satranç severin katılımıyla gerçekleşti.

 

Editör: TE Bilişim