Projeyi tamamladıklarını ifade eden Başkan Koçal, maddi koordinasyonu sağladıkları taktirde Yalovalılarında curling oynayabileceklerini dile getirdi. Bilindiği üzere Curling sporuyla  ülkemiz Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları ile tanışmıştı.

Yalova Belediyesi maddi kaynağı bulması halinde Curling Salonu Hacımehmet Ovasında  8 dönüm arazi üzerine inşa edilecek.

Yalova Tenis Kulübü tarafından Yalova Belediyesi Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası'nın kupa töreninde konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ”Curling salonunun projesi tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. Şuanda salon için maddi koordinasyonu sağlamayı bekliyoruz. Para sorununu aştıktan sonra Curling Salonunu Hacımehmet Ovasında  8 dönüm arazi üzerine inşa edeceğiz. Böylelikle Türkiye’nin 2. Curling Salonunu Yalova’ya kazandıracağız. Diğer Curling salonu Erzurum’da bulunuyor ve Erzurumluların bu oyuna büyük ilgi duyduklarını öğrendik. Yapacağımız salonla birlikte Yalovalılara farklı bir sporu daha tattıracağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim