Masa tenisine yapılan doğru yatırımların sonuçlarının alındığı başarılar artık Türkiye’ye değil Dünya’ya yayılıyor.

Şampiyonaya ilimizden katılan sporcular İbrahim Gündüz, Özgün Öztürk, Hüseyin Durmaz ve Antrenör Bayramali Yıldız müsabakaların tamamlanmasıyla yurda döndüler. Yalova Belediyespor Kulübü’nün sporcusu olan İbrahim Gündüz gösterdiği performansla göz doldurdu. Oynadığı 7 takım müsabakasında sadece 1 mağlubiyet alan sporcumuz 2. Divisionda yarışan milli takımımızın 1. Divisiona çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Özellikle son müsabakada Slovak ekibinden, oynadığı 2 maçı da alan sporcumuz ile birlikte Milli Takımımız 3-2 galip gelerek 1. Division’a çıkmış oldu.

Ardından oynanan çift erkek müsabakalarında da iyi bir performans gösteren İbrahim Gündüz ve Mustafa Arslan çifti  ilk sekize girmeyi başardı. İlk 4’e girme maçında Fransız rakiplerine kaybeden sporcularımız ilk 8’de kalmış oldular ve çiftler müsabakalarını 5. sırada tamamlamış oldular. Genç Erkeklerde mücadele eden Hüseyin Durmaz – Özgün Öztürk çifti ilk 16’ya girme maçında Alman rakiplerine kaybederek elendiler.

Yıldızlar tek erkekler maçlarında sporcumuz İbrahim Gündüz ana tabloya girmeyi başardı. Ardından İsveçli rakibine kaybederek elendi. Gençler de sporcumuz Özgün Öztürk ana tabloya çıkmayı başardı ancak 3.turda elendi.

KARIŞIK ÇİFTLER MÜSABAKALARINDA TARİH YAZDIK

Karışık çiftlerde mücadele eden sporcularımız İbrahim Gündüz ve Damla Üzel çifti, ilk turda Hırvat çifti 3-0, ardından Fransız çifti 3-2, ardından İtalyan çifti 3-2, ardından Avusturyalı çifti 3-1 ve en son Romen çifti de 3-1 yenerek yarı finale kaldılar. Yarı final maçında diğer Romen çifte kaybeden sporcularımız bronz madalya alarak Avrupa 3.sü olmuş oldular. Bu üstün başarıdan dolayı başta İbrahim Gündüz olmak üzere sporcuları ve teknik heyeti tebrik eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Masa Tenisi branşında adım adım zirveye yaklaşıyoruz. Önce Türkiye’de yapılan dereceler, ardından Balkan’da yapılan dereceler ve şimdi de Avrupa derecemiz bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Federasyon tarihinde yıldızlar kategorisinde alınan ilk karışık çiftler madalyası bizleri oldukça gururlandırdı. Umarız ki bu başarı, artarak devam edecektir” dedi.

Masa Tenisi İl Temsilcisi Feridun Toparlak ise Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’ye ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim