Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te düzenlenen Yıldızlar-Gençler Avrupa Masa Tenisi Şampiyonasında Milli Takımında yer alan Yalova Belediyespor’un 5 sporcusu Ece Haraç, Aybala Koçal, Tugay Yılmaz, Bilal Selim Tok ve Yücel Ocak antrenörleri Bayramali Yıldız ve Kadri Kocacenk beraberinde Masa Tenisi İl Temsilcisi Başol Haraç’la birlikte Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ettiler.  
Masa Tenisi İl Temsğilcisi Ahmet Başol Haraç; “Müsabakalara 46 ülkeden 740 sporcu katıldı. Yıldız kızlarda mücadele eden sporcumuz Ece Haraç ve Özge Yılmaz, kategorilerinde 44 ülke sporcuları ile yarıştılar. Sporcularımız önce Çek rakiplerini 3-1, ardından Belaruslu rakiplerini 3-0, ardından Macar rakiplerini 3-2, ardından Polonyalı rakiplerini 3-0 yenerek yarı finale kaldılar. Yarı Final maçında birinci olan Romen ve Rus rakiplerine çekişmeli geçen maçın ardından 3-2 kaybeden sporcularımız, 44 ülkeden toplam 120 sporcu içinde ilk Avrupa üçüncüsü olmuşlar, ülkemizi ve Yalova’mızı gururlandırmışlardır. Sporcumuzu ve hocalarını kutlar, başarılarının devamını dileriz, ülkemizin bu zor günlerinde bizleri sevindiren sporcularımızı kutlar, emeği geçen herkesi tebrik ederiz” dedi.
“Emeği geçenleri tebrik ediyorum”
Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Yıldız kızlarda Türkiye’nin kazandığı ilk Avrupa madalyadır bu emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yalova, sergilediği başarılar ve yaşattığı ilkler ile masa tenisi branşında bir markadır. Bu markaya, bizleri bir çok şampiyonada gururlandıran başarılı sporcularımıza yurt içi ve yurt dışından destek olacak iş adamlarını sponsor olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim