Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Taekwondo İhtisas Kulübü’nün başarılı sporcusu Murat Yakan Türkiye üçüncüsü oldu.
Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2017 faaliyetleri arasında yer alan ve 7-11 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirdiği Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonasında 1330’u erkek, 700’ü bayan olmak üzere 2030 sporcu ter döktü.
Daha önce uluslararası alanda derece elde eden Türkiye Şampiyonalarında ve okulsporları organizasyonlarında derece elde eden Murat Yakan, son turnuvadan da madalya kazanmayı başardı.
78 kiloda tatamiye çıkan genç sporcu, çeyrek finalde sakatlık yaşamasına karşın Nevşehirli rakibini devirirken, yarı finalde ise son saniyeye kadar mücadelesini sürdürmesine karşın 1 puan farkla yenilerek finale çıkamadı ve bronz madalyanın sahibi oldu.
Taekwondo İhtisas Kulübü Başkanı Erdoğan Ersoy,” Sporcumuzu bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa Şampiyonası öncesinde yapılacak olan Milli Takım seçmesinden de başarıyla ayrılarak ilimizi ve ülkemizi temsil etme şansı yakalayacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilişim