Türk Basketbolunun NBA’ye armağan ettiği ilk Basketbolcu ve Yalova’nın gururu Mehmet Okur ile Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Tüm Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk Acar, Amerika’daki en büyük Türk Organizasyonu TADF’nin ABD’deki Türk gençlerine yönelik düzenlediği konferansta Yalova’ya ayrıcalık yaptılar.

Amerikan Basketbol Ligi NBA’in Türk yıldızı Mehmet Okur, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği bir etkinlikle Amerika’da yaşayan Türklerle bir araya geldiği toplantıda gençlerden birinin Mehmet Okur’a sorduğu “Basketbolu en son nerede bırakacaksınız?” sorusuna Memo da “Yalova Spor’da” diyerek espri yaptı.

Aynı zamanda Amerika’da Yalovaspor USA’yi kuran TADF’nin Tüm faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk Acar Konferans Sonunda Yalova’dan gelen Yalova Spor’un “Resmi Maç Flaması”nı davetlilerin önünde Mehmet Okur’a hediye etti.

Polobet initial initial; background-repeat: initial initial; ">Konferansa T.C. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Hüseyin MüftüoğluT.C. New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Mehmet Okur’un eşi Yeliz Okur, oğlu Yiğit Mehmet, kızı Melisa Okurı ve ABD’de eğitim gören kızkardeşi Seda okur ve TADF’ye bağlı derneklerin yöneticileri Amerika’da yaşayan toplum üyeleri ve Türk basının temsilcileri katıldı.

TADF Başkanı Çınar, Mehmet Okur’u Türkevi’nde ağırlamaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. BM Daimi Temsilci Yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu, Mehmet Okur’la meslektaş olduklarını söyleyerek konuşmasına başladı. Müftüoğlu, “Mehmet Okur, diplomasi anlayışımızda farklı bir sayfa açtı. Bizlerin diplomat olarak yıllarca yapmaya çalıştığı ülkeyi tanıtma mücadelesinde büyükelçimiz oldu. Bu yüzden kendisiyle meslektaşız. Türkiye denildiği zaman kafalarda oluşan algıların değişmesinde rol oynadı. Aynı zamanda Türk sporcusunun NBA’de oynayabilme yetisine sahip olduğunu gösterdi. Bu bağlamda kendisine ülke olarak, millet olarak şükranlarımız var” diye konuştu.

“Hep örnek olmak istedim”

Okur, konuşmasına 10 senedir Amerika’da olduğunu ve Türklerle bir araya gelmekten dolayı oldukça mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyerek başladı. İlk geldiği günden bu yana hem saha içinde hem saha dışında örnek olmayı istediğini belirten Mehmet Okur, “Hep kendime söz veriyordum. Yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyordum. Antrenmanlara ve oynadığım maçlara hep ilk ben giderdim ve en son ben çıkardım. Sonuçta Türkiye’yi temsil ediyorum. Bu benim için bir şereftir. Burada olmak gerçekten gurur verici bir olay” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim