Daha önce 5 Nisan 2012 Perşembe günü saat 19:00’da A.S.K.F. Binasında gerçekleştirilen teknik toplantı sonrasında tertip komitesi, turnuvada kura çekiminin Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ve geçen sezon uygulamaya geçen mavi kart uygulaması ile Olgunlar turnuvasının centilmen futbolcusu ve gol kralı ödüllendirilecek.

2011-2012 futbol sezonunda Merhum Mümin Gözüyılmaz’ın anısına düzenlenecek olan Olgunlar Turnuvasının renkli geçeceğini dile getiren Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz, “Teknik toplantısını 5 Nisan 2012 Perşembe günü yaptığımız 2. Olgunlar Liginin kura çekimini Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Olgunlar turnuvası 51 yaşında hayatını kaybeden spor basınının emektar isimlerinden Mümin Gözüyılmaz anısına düzenlenecek. Turnuvanın tertip komitesi Harun Keser, Hamdi Yılmaz, Ahmet Silahtaroğlu, İbrahim Ocakçı ve İşcan Avşar’dan oluşacak.

2. Olgunlar Ligi’nin statüsü ise şöyle: Süre 2x35 dakikadır. Oyuncu sayısı 11 + 7 ve en fazla 7 oyuncu değişikliği serbest olacak. Resmi müsabaka ve disiplin talimatı aynen geçerli olacak. Müsabakalar 3 hakem 1 saha komiseri, 1 sağlık görevlisi ve 1 denetçi gözetiminde oynanacak. Yaş aralığı 35-40 Arası 3 kontenjan olacaktır.1972 ve daha büyük doğumlular serbest olacak. Ayrıca önceki sezon uygulamaya soktuğumuz mavi kart ile turnuva boyunca en centilmen ve gol kralı olan isimler ödüllendirilecek” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim