Engelli Spor Federasyonları arasında yaptığı organizasyonlarda başı çeken Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 23 İlden 40 kulüp ve 450 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan şampiyona 2015 yılı içerisinde 3.’sü düzenlenecek olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Futbol Ligine yükselecek takımların belli olmasını sağlayacak.

2013 yılında Türkiye genelinde 14000 lisanslı sporcuya sahip olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yedi binin üzerinde aktif sporcusuyla yaptığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarla adından sıkça söz ettirmiştir. 2014 yılına ise büyük bir atılımla başlayan TOSSFED yaptığı organizasyonlarla adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Yalova’da yaşamını sürdüren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Olğun,”Yalova’da gerçekleştirecek olduğumuz şampiyona ile bu yıl 4. Büyük spor organizasyonunu geride bırakacaklarını belirterek bir zamanlar gazete sayfalarında küçük puntolarla yer alan federasyonun artık düzenlenen canlı TV programlarıyla gündem belirliyor. Engelliler için hizmet etmekte olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Başkanı ve Yönetimiyle durmadan çığ gibi büyüyerek yoluna devam ettiğini ve hedeflerinin 2013 yılı içerisinde elde ettikleri uluslararası başarıları katlayarak devam ettirmektir. Beş gün sürecek organizasyon Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Amatör Futbol Sahalarında gerçekleştirileceğini konaklama için ise Rizom Tatil Köyü tutuldu. Engelliler için duyarlılığını her zaman gösteren Yalova Halkını 19 Nisan 2014 Cumartesi Günü saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanından başlayacak kortej yürüyüşüne ve hemen arkasından saat 15:00’da Yalova Atatürk spor salonunda yapılacak açılışa bekliyoruz. Ayrıca oynanacak müsabakalarında takip edilmesini istediklerini arzu ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim