Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi A Grubunu beşinci sırada bitiren Yalova VİP, bugün play-off ilk maçında B Grubu dördüncüsü Çankaya Üniversitesi ile kozlarını paylaşacak. Ankara Arı Koleji Spor Salonunda oynanacak maç 14:00’da başlayacak. Kritik mücadeleyi ise Barış Tunç ve Ahmet Köse’den oluşan hakem ikilisi yönetecek.
1 Nisan Cuma günü oynanacak maç öncesinde temsilcimizde sakatlığı bulunan Özlem Öztürk, Ankara ekibinde ise cezası nedeniyle Maria Mercedes forma giyemeyecek.
Çankaya Üniversitesi’nde grup sürecinde Burcu Taşbaş attığı 408 sayı ve aldığı 152 ribaunt ile dikkat çekiyor. Ankara ekibinin bir diğer dikkat çeken oyuncuları ise Hande Çelebi oldu. Deneyimli oyuncu rakip potalara 393 sayı bırakırken 223 ribaunt alarak dikkat çekti.  Temsilcimizde ise 261 sayı atan ve 121 ribaunt alan Ebru Torun ise son dönemde ki performansıyla dikkat çekiyor. Torun’u ise 221 sayı atan ve 76 ribaunt alarak yıllara meydan okuyan Banu Yıllar takip ediyor.
Yalova VİP antrenörü Caner Yıllar,” Ankara’da oynayacağımız maçta favori tabi ki Çankaya Üniversitesi. Ancak biz sürpriz yapmak istiyoruz. Adımızı yarı finale yazdırırsak bu sürpriz olmaz. Hem rakibimizin hem de bizim ciddi eksiğimiz var. Ancak oynayacağımız maçı kazanarak Yalova’ya galibiyetle dönmek istiyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim