Türkiye Bedensel Engelliler Bayan Basketbol U-25 Milli Takımı Yalova’da kampa girdi. 25 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında 90. Yıl Spor Salonunda yapacakları antrenmanlara engelsiz periler Haziran ayı içerisinde yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazırlanacak. 6 günlük kampta ise Yalova Ortopedikler Spor Kulübü antrenörü Murat Saltan ve sporcular Elanur Kılıç ille Serra Uzun’da yer alacak.
Millilerini ilk çalışmasını ise Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Şube Müdürü Ertan Arabacı ziyaret etti.
Sporculara başarılar dileyen Spor İl Müdürü  Metin Kaplan,” İlk kez oluşturulan U25  Tekerli Sandalye Bayan Basketbol Milli Takımının Avrupa Şampiyonasında başarılı olacaklarına inanıyorum. İl Müdürlüğü olarak  tesislerimiz  Mili takımlarımız emrinde 2014 - 2015 yıllarında bir çok Milli takıma ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu  yaşıyoruz. 2016 yılının  ilk milli takım kampını  gerçekleştirmiş  bulunuyoruz" dedi.
Milli  Takım Teknik Direktörü Murat Saltan; “ Öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bedensel Engelliler Bayan Basketbol U25  Milli Takım Kampı ülkemizde bir ilk bu ilki ilimizde gerçekleştiriyor olmak bizleri hem gururlandırıyor hem çok mutlu ediyor. Günde iki antrenmanla 6 gün sürecek olan Milli takım kampının  en verimli şekilde değerlendirme çalışacağız. Hedefimiz Haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ilk üçe girerek ülkemizi Dünya Şampiyonasında temsil etmek istiyoruz" dedi.
U-25 Milli Takımına kamp müdürü olarak İlhan Mimar görev yapacak. Teknik heyette ise antrenörler Murat Saltan, Erdinç Kılıç, Mustafa Koç, mekaniker olarak Murat Özgür, fizyoterapist olarak ise Asuman Saltan görev alan isimler oldu. 
Sporcu kafilesinde ise Çağla Atakan, Büşra Ünal, Betül İrem Şener, Esra Kırlı Şentürk, Selvihan Gür, Dilara Barın Girgin, Songül Sanay, Merve Sezer,  Zeynep Yıldız, Zümeyran Tekçe, Selin Şahin, Ebru Çam, Hatice Yaşar, Nurcan Dinçer, Yıldız Saruhan, Rabia Akyürek, Elanur Kılıç, Serra Uzun, Meryem Tan ve Kadriye Nurver Yılmaz bulunuyor. 
Editör: TE Bilişim