4 gün boyunca Yalova’da nefesleri kesen 2014 Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda 48 sıklette Türkiye çapından 234  sporcu podyuma çıkarken 50 hakem görev yaptı. Sıkletlerinde ilk 3’e giren sporcular 2014 yılı Ekim ayında Meksika’da ve Kanada’nın Montreal şehri ile Kasım ayında Brezilya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Şampiyonanın son gününde gerçekleştirilen sonucu merakla beklenen Şampiyonlar Şampiyonu kategorisinde 7 sporcu yarışırken şampiyonluk kupasını İzmir’den Cemal Kocatürk kaldırdı.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, ” Yalova’da düzenlemiş olduğumuz Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası bu yıl 234 sporcu katıldı. Dünya seçmeleri için Milli Takım oluşturmak için yapmış olduğumuz yarışmada sporcularımız ülkemizi Allah nasip ederse Kanada, Brezilya, Meksika ve İspanya olmak üzere 4 farklı ülkede farklı kategorilerde yarışarak temsil edecekler. Biliyorsunuz son zamanlarda ülkemizde yaşanan doping olayları nedeniyle Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüzün de başlatmış olduğu proje ile biz de dopinge sıfır tolerans dedik. Camiamızda doping kullanan sporcu ve kulüpleri disiplin talimatlarımızla caydırıcı olması kaydıyla çok ciddi cezalar verdik, yaptırımlar uyguladık. Geçtiğimiz yıla oranla tamamını bitirememiş olsak bile 4’te 1’e indiği kanaatindeyiz. Bu yarışmada yaklaşık 55 test yapıldı. Performansımızı yapılan testlerle daha net göreceğiz. Yaptığımız disiplin talimatı değişiklikleriyle, yarışma yerine asmış olduğumu pankartlarla veya antrenör ve sporcularla yapmış olduğumuz toplantılarda sürekli doping kullanılmaması, sağlıklı bir spor hayatı ve eşitlik ilkeleriyle aydınlatmaya çalıştık. Onlarında duyarlı davrandığına inanıyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde vücut geliştirme branşında dopingin esamesinin okunmayacağına inanıyoruz. Şampiyonada yapılan 48 siklet yarışmada birinci olanlar veya ikinci olanlar teknik kurullarca değerlendiriliyor. Teknik kurullarımızın uygun gördüğü sporcuları yarışmalara götüreceğiz. Nasip olursa Ekim, Kasım ve Aralık ayı içerisinde bu sporcularımızı müsabakalarda yarıştıracağız ama öncelikli şartımız bu sporcularımızın vermiş olduğu numunelerin temiz çıkması. İlk hedefimiz bu. Temiz olmayan hiçbir sporcuyu asla yurt dışına götürmez ve Milli Takım’da yarıştırmayız. Geçen yıllarda takım halinde Dünya 2’inciliğimiz, Avrupa 2’incilimiz bulunmaktaydı. 2012 yılının en çok madalya kazanan federasyonu olmuştuk. Başarılarımızın süreç içerisinde değişeceği muhakkak ama en kısa sürede toparlanarak eski günlerine geri döneceği ve madalyalarla dolduracağımız bir arşivimizin olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim