Ziyarete Türkiye Satranç Federasyonu Yalova Temsilcisi Nezir Uygun, İl Düzenleme Kurulu Üyeleri Erkan Şat ve Abdullah Baltacı, Satranç Eğitmeni Umut Yolsal, Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 13 yaş kategorisinde Türkiye 4.sü olan ve aynı zaman Milli Takım Sporcusu İsmail Tarık Baltacı, Kocaeli Bölge Şampiyonası’nda 1. , Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ise 17 yaş bayan kategorisinde Türkiye 3.sü olan aynı zamanda Milli Takım Sporcusu Büşra Soydan, Düzce’de gerçekleştirilen bölge turnuvasında 1. olan Eray Şat, 7 yaş bayan kategorisinde Milli Takım Sporcusu Ebru Karataş katıldı.

 

Ziyaret sırasında sporculardan müsabakalar hakkında bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal başarı hikayelerini dinledi. Yalova Belediyesi tarafından yaptırılacak olan satranç merkezinin mekan sorununu ortadan kaldıracağını belirten Başkan Koçal, bu önemli çalışmayı satranç yetkilileriyle paylaştı.

 

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a sporu ve sporcuyu desteklediği için teşekkür eden Türkiye Satranç Federasyonu Yalova Temsilcisi Nezir Uygun; “Özellikle gençlere spor anlamında çok destek veriyorsunuz. Yalova’ya yerleşeli çok olmadı ama bu özelliğinizi hem gördüm hem de duyuyorum. Yaptığınız çalışmalar için şahsım ve temsilciliğim adına teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Yapılan yatırımların Yalova’ya ve geleceğe yönelik olduğunu ifade eden Başkan Yakup Koçal; “Sporda yaptığımız işler bu kente ve bu kentin gençlerine olduğu için çok mutlu oluyoruz. Başarı sağlanan, kitleselleşen spor branşlarını desteklemekte kararlıyız. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

 

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal kupalarıyla gelen satranç sporcuları ve yetkilileriyle ziyaret anısına fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim