Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, Yalova’da satranç şöleninin yaşanacağını belirterek satranç tutkunlarını organizasyonlara davet etti.

Satranç turnuvaları ise 7-8-Nisan ve 13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek yıldızlar, küçükler ve kadın takım turnuvalarıyla start alacak. Bu organizasyonun ardından Çiftlikköy Belediyesi tarafından 14-15 Nisan tarihlerinde organize edilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç turnuvası, 17-20 Nisan tarihleri arasında Yalova ilkokullar arası takım turnuvası, 21-22 Nisan tarihleri arasında Altınel’in organizesiyle 1.Çiftlikköy Bahar Satranç Turnuvası ve 26 Nisanda ise Çınarcık Zeytin Dalı Hızlı Satranç turnuvaları düzenlenecek.

Mayıs ayında ise ilk olarak Özdilek AVM’nin sponsorluğunda 5-6 Mayıs tarihlerinde okul öncesi ve 10 yaş altı satranç etkinliği, yine 5-6 ve 27 Mayıs kulüpler şampiyonası il yöre yarışmaları, Yalova Bahçeşehir Koleji Organizatörlügü ve sponsorluğunda19-20 Mayıs tarihlerinde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvalarında sporcular ter dökecekler.

Editör: TE Bilişim