Bölgesel Amatör Ligin ikinci yarısına da galibiyetle başlayan Altınova Belediyespor’da teknik patron Kaya Tevfik Saygılı, Edirnespor maçını değerlendirerek önlerindeki dönem için çok önemli açıklamalarda bulundu.
Psikolojik bir savaş içinde olduklarını belirten Saygılı, Takım oyununu sahaya çok iyi yansıttıklarını buna da devam edeceklerinin altını çizdi.
“Herkes şampiyon olabilmek için çok istekli”
Altınova Belediyespor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı,” Biraz da gerginlik var tabii ki. Bundan sonraki maçlarda psikolojiyi taşıyacak oyuncularımız önemli. Gerçekten ağır bir yük. Bu takım 8 yıldır bu ligde ve ilk defa böyle bir pozisyona geldi. Herkes şampiyon olabilmek için çok istekli. Herkes diken üstünde ve dolayısıyla gergin oluyor. Bu da oyuncuya yansıyor. Edirnespor maçında da ilk yarı böyle bir gerginlik vardı. Golü yedikten sonra sanki bu gerginliği üzerimizden attık. Daha sonra düzgün oynadık. Gol pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda oyuncularımızla daha sakin olmamız gerektiğini konuştuk. İkinci yarının başlangıcından itibaren futbolcularımız, özveriyle oynadılar. Cihan’ı maça katınca oyun biraz daha renklendi ve değişti. Paslaşmaları daha doğru yaptık. Takım halinde iyi oynadık. Son 60 dakikayı çok doğru oynadığımızı düşünüyorum. Takım oyununu sahaya çok iyi yansıttık. Zaman zaman bir üst lig takımı gibi futbol oynadık. Kanat oyunlarımız çok iyiydi. Edirnespor galibiyeti, bizi psikolojik olarak da çok güçlü kılacak. Kaybetseydik kafamızda belki soru işareti oluşabilirdi. İşimiz kolay değil. Önemli olan, herkesin inanmasıdır. 1 puan fark bile olsa biz sonuna kadar bu işi kovalayacağız ve işin içinde olacağız. Geriden gelerek kazanmak müthiş bir iş oldu. Oyuncu değişiklikleriyle biraz daha fazla pas yapmaya başladık. Herkes taşın altına elini soktu. Yeni transferlerimiz çok daha iyi işler yapacaktır. Onlara sonuna kadar güveniyorum ve hepsini tanıyorum. Kaliteli futbolcular. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Biz ne kadar çok maç kazanırsak, ligin o kadar erken bitirebiliriz. Biz kazandıkça, birçok takımı psikolojik olarak etkileyebiliriz. 7 puanlık bir fark, takım üzerinde bir rehavet etkisi oluşturmayacaktır. Bizim hedefimiz; bitime 2-3 hafta kala ligi zirvede tamamlamak. Hafta sonu Çıksalınspor ile oynayacağız. O maçı da kazanabilirsek, takipçilerimizi de psikolojik anlamda düşürebiliriz. Bunu yaptığımız takdirde rakiplerimiz demoralize olacaktır. Bu sezon ilk kez geriden gelip maç kazandık. Bu çok önemli bir şey. Üst üste altıncı maçımızı galip kapamış olduk. Çıksalın mücadelesi bizim için çok önemli bir karşılaşma. Güçlü, tempolu ve kuvvetli bir takım. Orada da istediğimizi alırsak kendimizi daha da güvende hissedeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim