Sinop Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen Yıldızlar grup müsabakalarında Yalovalı sporculardan Elmir Aliyev 38 kiloda, Abdullah Kaymaz 42 kilo da altın madalya kazanırken, Ertuğrul Demir 46 kiloda, Tamer İnatlı 50 kiloda, Muzaffer Tanrıkulu 55 kiloda ve +66 kiloda Selman Berkay Çelebi bronz madalyayı boyunlarına taktılar. Sinop'ta dereceye giren 6 Yalovalı sporcu, Türkiye Şampiyonası final müsabakalarına kalma hakkı elde etti.

Sinop'ta tarih yazdıklarını belirten Yalova Judo Temsilcisi Timuçin Biçer," Sporcularımız Sinop'ta katıldıkları müsabakalarda eli boş dönmeyerek tarih yazdılar. Elmir Aliyev 38 kiloda, Abdullah Kaymaz 42 kilo da altın madalya kazanırken, Ertuğrul Demir 46 kiloda, Tamer İnatlı 50 kiloda, Muzaffer Tanrıkulu 55 kiloda ve +66 kiloda Selman Berkay Çelebi bronz madalyaları kazanırken, Yalova'yı da başarıyla temsil ettiler. 7 sporcu ile gittiğimiz Sinop'tan 6 madalya ile döndük. Son iki yılda Yalova'da en başarılı branş olduk. Bu başarıda emekleri olan antrenör Orhan Demir, Abdurrahman Kaymaz ve Erkan Esenboğa'yı da tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

"Judoda çıtayı yükselttik"

Judo sporunda Yalova'nın ismi artık sıkça konuşulur olduğunu belirten Biçer," Artık Yalova judo camiası içerisinde çok sayıda yetişiyor. Güçlü bir şekilde turnuvalara katılıyoruz. Daha güçlü olmak ve daha fazla kitleye ulaşmak için destek şart ben yetkililerin bize daha fazla yatırım yapması desteklenmesi ve önümüzü açmasını istiyorum. Bir Roman Projesi kapsamında eğitim alan çocuklarımız  gittikleri her müsabakadan madalya çıkartıyor" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim