Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürlüğüYalova Milletvekili Fikri Demirel ile AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ı ağırladı. Demirel ve Öztabak ile sohbet etme şansı bulan Yalovalı sporcular, Yalova Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasını istediklerini ilettiler. 
Spor ve gençlik faaliyetleri hakkında bilgiler veren  Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Gençlik Merkezi bünyesinde şuanda 1 adet sinevizyon odası, 1 adet resim ve el sanatları atölye, 1 adet müzik dersliği, 2 adet bilgisayar laboratuvar  ve 2 adet derslik mevcut. Yalova’da şuanda 15 Bin 326 lisanslı ve 2 Bin 932 faal lisanslı sporcu bulunmaktadır. Bu yıl ilimizden Milli takımlara 83 sporcu gönderdik. 15 sporcumuz Avrupa, Dünya, Balkan ve uluslararası şampiyonalarda madalyalar kazandı” şeklinde konuştu.
“Spor Bilimleri Fakültesi Yalova’ya ve Türk sporuna büyük katkılar sağlayacak”
Yalova Milletvekili Fikri Demirel,” Elimizden geleni yapacağız, inanıyoruz ki ilimizde böyle bir fakültenin olması Yalova’mıza Türk sporuna çok büyük katılar sağlayacaktır ayrıca ilimizde yetişen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını başka illere ve üniversitelere gitmelerini önlemiş oluruz. Şuan ilimizden üniversite kazanan eğitimlerini il dışında devam ettiren madalyalı bir çok sporcumuzun sportif başarı ve performansları  düşmekte, antrenörlerin 8-10 yıllık emekleri boşa gidiyor. İlimizde açacağımız Spor Bilimleri Fakültesi gerek Yalovalı sporcularımıza  gerekse il dışından gelen şampiyonlara her yönüyle büyük kattı sağlayacaktır. Gençlik Merkezi gibi Yalova’da bu tür imkanların mevcut olması çocuklar ve gençler için büyük şans, bir çok donanımın yer aldığı  Merkez Gençlik Merkezi özveriyle  inşa edilmiş  gençlerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.
Editör: TE Bilişim