22-24 Temmuz tarihleri arasında Edirne’de yapılacak 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 bin pehlivan er meydanına çıkacak. Geçen yıl 54 olan başpehlivan güreşlerinde bu yıl pehlivan sayısı 56’ya çıkarken, güreşlerde Yalova’dan 30 pehlivan güreşecek. Güreşlere sayılı günler kala Güreş İl Temsilcisi Selim Acar, güreş antrenörleri Murat Gençtürk, Burak Kaya ve Semih Turgut, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek bilgi verdi. 30 güreşçinin 21 Temmuz 2016 tarihinde tartıya çıkacağını belirten Burak Kaya ve Semih Turgut, Kırkpınar’da minik kategorisinden başaltına kadar mücadelelere katılacaklarını ve madalya kazanmak istediklerini söyledi.  
Güreş İl Temsilcisi Selim Acar,” 655. Kez yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yağlı güreş turnuvalarının olimpiyatıdır, ilimizi temsilen ve beraberinde turnuvaya katılan tüm güreşçilere başarılar dilerim “dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan,  “Miniklerden başaltına kadar güreşecek pehlivanlarımıza  güvenimiz tam. Söz verdikleri gibi madalya ile dönecekler inşallah. Turnuvaya katılan tüm pehlivanlara başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim