Türkiye Basketbol 2. Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 
Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası’nda saat 11:00’da başlayan toplantıya Başkanvekili Akın Süel, Asbaşkan Efe Aydan, Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve takım temsilcileri katıldı.
oplantının açılış konuşmasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Akın Süel gerçekleştirdi. Süel konuşmasında ‘’ Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu sene başarılı ve güzel bir sezon geçiririz.’’ dedi ve sunumunu yapmak üzere sözü TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş’e bıraktı.
TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, ‘’Tüm takımlarımıza iyi sezonlar diliyorum. Zorlu bir final grubunu geride bıraktık. Turnuvalarımız çok güzel geçti. Bunu daha da ileriye, güzele götürmeye çalışıyoruz. Bazı aksaklıklar var bunlar düzelecek’’ diye konuştu.
Ardından Özgümüş 2016-2017 sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi Lig Kurulu sunumuna geçti.
Özgümüş sunumunda şu konulara değinerek Lig Statüsü, Gelir Kaynakları, Masrafların Azaltılması, Hakemler, Gelişim Takım Kadroları, TBF TV Yayınları, Genç Oyuncu Teşvikleri hakkında bilgi verdi.
Editör: TE Bilişim