Yalova Group Belediyespor’un da yer alacağı 2017-2018 Türkiye Basketbol Ligi’nde katılım süreci devam ederken, birçok takımda transferlerine devam ediyor. Durumu merakla beklenen ve Tahincioğlu Süper Ligden TBL’ye düşen Best Balıkesir ani bir kararla haklarını satmak yerine yoluna Balıkesir Basketbol olarak devam etme kararı aldı. Belirsizliğini koruyan Gelişim Koleji’nde ise yaprak kıpırdamazken, birçok oyuncusu başka takımların yolunu tuttu.
Acıbadem’in haklarını satın alan Bahçeşehir Koleji ise hedefini Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi olarak belirlerken, Gaiantep Basketbol’dan Davon Jefferson, Nanterre’den Chris Warren, Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol’dan Ceyhun Altay, Sakarya Büyükşehir Basketbol’dan Hakan Yapar, Kerem Özkan, Nesine.com Eskişehir Basketbol’dan Evren Büker, Cemal Nalga, Murat Göktaş gibi isimleri transfer etti.
Bir diğer iddialı takım Afyon Belediye ise Süper Lig ekibi Gaziantep Basketbol’dan Altan Erol ve Alper Özcan, Banvit’ten Talat Altunbey ve Acıbadem Üniversitesi’nden Cevher Özer’i kadrosuna kattı.
Yeniden Süper Lige yükselmek isteyen Türk Telekom  Serhat Çetin’i kadrosunda tutarken TOFAŞ’tan Kaya Peker, Acıbadem Üniversitesi’nden ise Nusret Yıldırım’la birlikte Petkim’den Recep Doğrusöz, Polat Kaya ve T.J. Campbell transfer etti.

 

Editör: TE Bilişim