Termal ilçesinde güreş sporunun geliştirilmesi maksadıyla okullar ve halk eğitim destekli güreş kursları açmak için çalışmalara başladıklarını belirten Termal Kaymakamı Selami Işık, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek destek için görüştü.

Termal Ortaokulu salonunda şubat ayında güreş antrenmanlarına başlamayı hedeflediklerini belirten Işık, bu konuda antrenör ve malzeme yardımı talebinde bulundu.

Güreş sporunun ata sporumuz olduğunu belirten Spor İl Müdürü Metin Kaplan, gençler arasında bu sporun yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı ve İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ziyarette yer alan Güreş Federasyonu Temsilcisi aynı zamanda Avrupa ve Dünya şampiyonu Sırrı Acarın oğlu Selim Acar, Termal İlçesinden yeni Sırrı Acarlar yetişmesi için okulları tarayacaklarını belirti. Ayrıca konuyla alakalı olarak Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazanan eski milli güreşçilerimiz Ali Kayalı ve Sırrı Acar da bu projeye destek vereceklerini açıkladılar.

 

Editör: TE Bilişim