Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı faaliyet programında yer alan Gençler Kız-Erkek Judo Grup Yarışmaları 17-18 Aralık 2014 tarihleri arasında Düzce grup merkezinde gerçekleştirildi. Organizasyonda Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana Biçer 44 kiloda, Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Emin Yıldırım ise 50 kiloda Yalova için mücadele etti.

Madalya umutlarımızdan Emin Yıldırım kategorisinde dereceye giremezken, Tuana Biçer ise 44 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Elde edilen başarı hakkında açıklama yapan Judo İl Temsilcisi Tuana Biçer, “Sporcumuz Tuana, Eylül ayında antrenmanda omuzu kırılarak sakatlandı ve 2.5 ay antrenman yapamadı.  Yaklaşık olarak 1 ay önce antrenmanlara başladı ve grup müsabakalarında üçüncü olup bir üst tur olan Türkiye finallerine girmeye hak kazanarak gösterdiği mücadele ile bizleri yanıltmadı” dedi. Başarılı sporcu Tuana Biçer ise 2,5 aydır antrenman yapmadığından dolayı sol kolunda ve omzunda ciddi bir güç kaybı yaşadığını ancak finallere kadar tekrar eski gücüne kavuşarak birinci olmayı hedeflediğini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim