Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. Tülay’a ziyaretinde Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, Satranç İl Temsilcisi Nezir Uyrun, Merkez İlçe Temsilcisi Abdurrahman Baltacı, Merkez İlçe Temsilcisi Erken Şat, Satranç İl Hakem Kurulu As Başkanı Saniye Çelebi eşlik etti.  
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Yalova’da  Satrancın gelişiminden duyduğu memnuniyetini dile getirip Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a teşekkür ederken, ahşap satranç takım hediye etti.
Yalova’ya önemli yarışmaları kazandırmak istediklerini belirten Satranç Yalova Temsilcisi Nezir Uyrun, “Hedefimiz satrançta  lisanslı sporcu sayısını artırarak  ödüllü turnuvalar düzenlemek. Ulusal Takım Kampına katılıp Yalova’yı Türkiye Şampiyonasında temsil etmek  istiyoruz. Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan’a da   satranç branşına gösterdiği maddi manevi desteklerinden dolayı  teşekkür  ediyorum” dedi. 
Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kaplan, “İl Müdürlüğümüz olarak satranç sporunun gelişimi için her türlü desteği vermeye hazırız. Satranç tam olarak kullanıldığında iyi bir düşünme sistemi üreten, rekabet duygusunu geliştiren, zihinsel dikkati yükselten önemli  bir spordur. Bu önemli spora emek veren herkese başarılar diliyorum”  şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim