Yalovaspor:1 Acarspor: 2
Amatör Saha 2’de oynanan müsabaka öncesinde Yalovasporlu futbolcular Acarspor teknik yönetimine çiçek vererek jestte bulunması ise taraftarlardan büyük beğenisini kazandı. Zevkli ve çekişmeli maç sonunda Acarspor’a ve Yalovaspor’a 1.’lik kupalarını ASKF İl Başkanı Harun Keser verdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda sona eren U-14 Liginin finalinde A grubu lideri Yalovaspor ile B Grubu lideri Acarspor Amatör Saha 2’de karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte her iki takımda gol için atak başladılar. Müsabakanın 5. Dakikasında gelişen Sarı Lacivertli ekip Acarspor atağında topla buluşan Ömer Yalovaspor kalecisi M. Burak’ı alt ederek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Yalovaspor kalesinde gördüğü gol sonrasında cevabını fazla geçirmedi.

Karşılaşmada dakikalar 7’yi gösterdiğinde atak geliştiren Yalovaspor’da meşin yuvarlakla buluşan Hasan Acarspor filelerini havalandırarak skora 1-1’lik eşitliği getirdi. Bu golden sonra her iki takımda hata yapmamak için orta sahada birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar.

İlk yarının sonlarına doğru her iki takımda geliştirdiği ataklardan başka gol Pasgol sesi çıkartamayınca ilk yarı 1-1’lik beraberlikle geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi nefesleri kesti. 1-1’lik eşitlikle başlayan ikinci yarıda her iki takımda gol için atak futbolla başladılar.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde Acarspor rakibine oranla daha futbol sergileyen ekip görüntüsü içerisinde yer aldı. Müsabakanın 46. Dakikasında gelişen Acarspor atağında topla buluşan Recep Tan 2. Kez Yalovaspor filelerini havalandırarak takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmada ikinci kez yenik duruma düşen Yalovaspor yeniden beraberlik golü arayışı içerisine girdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Acarspor kaçan Yalovaspor ise kovalayan bir görüntü sergilerken Yeşil Kırmızılı ekip defansında verdiği açıklarla kalesinde kontra ataklar görmeye başladı.
Müsabakanın kalan dakikalarında iki takımdan da başka gol sesi çıkmayınca son düdükle birlikte Acarspor U-14 Ligi finalini 2-1 kazanarak Yalova şampiyonu olduğunu ilan etti.
 
U-14 Final
Stat: Amatör Saha 2
Hakemler: Ergin Şahinoğlu***, Kadir Beyaz***, Y.İlkcan Deveci***
Yalovaspor: M.Burak**, Salih**, Cemil**, Yakup**, Hasan**, Ömer**, Semih**, Eyüp**, Alperen**, Adem**, Doğuş**
Acarspor: Tunay***, Barış***, Recep***, Batuhan***, B.Avşar***, Recep Tan***, Enes***, Ömer***, Ahmet Ali***, İlker***, Oktay***
Goller: Dk. 5 Ömer 0-1, Dk. 7 Hasan 1-1, Dk. 46 Recep Tan 1-2
 
Editör: TE Bilişim