İlimizi Yalovagücü’nün temsil edeceği U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 67 ilden 110 takımın katılımıyla 6’şar takımlı 15 grupta 1 - 4 Haziran 2017 tarihlerinde, 4’er takımlı 5 grupta 2- 4 Haziran 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 20 grup merkezinde oynanacak. Yalova U-16 Ligini 49 puanla lider bitiren Yeşil Beyazlılar hem şampiyonluk sevinci yaşamış hem de şampiyona biletini cebine koymuştu.
“1.Kademe maçlarına ilimizde ev sahipliği yapacak”
İstanbul, Tekirdağ (Saray), Kocaeli, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, Yalova, Aydın, Muğla, Isparta, Aksaray, Kayseri, Mersin, Bingöl, Siirt, Karabük, Yozgat, Samsun, Trabzon ve Ardahan grup merkezlerinde oynanacak 1.kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 20 takımın katılımıyla 2.kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2. Kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.
“Şampiyonu güçlü rakipler bekliyor”
Eskişehir’de mücadele edecek olan Yalovagücü’nü ise İstanbul’dan Gürpınarspor ve Başakşehir, Kütahya’dan Yeşilayspor, Bolu’dan Evlan İnş. Kızıkspor ve Balıkesir’den Büyükşehir Belediyespor bekliyor olacak.
İlimizde ise Kocaeli’nden Gölcük Şirinköy ve Güneşspor, Bursa’dan Gemlik Belediyespor ve Fethiye İdmanyurdu, Kütahya’dan Termikspor ve Çanakkale’den Hastanebayırıspor birincilik mücadelesi verecek.

 

Editör: TE Bilişim