Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele edecek olan Yalova VİP’in son transferi Ülkü Tuncel oldu. Köklü bir değişime giden kısıtlı bir bütçeyle kadro oluşturan temsilcimiz pota altını 1982 doğumlu, 1.83 boyundaki tecrübeli uzun forvet Ülkü Tuncel’le güçlendirdi.
İç transferde Banu Yıllar, İrem Beriş ve Tuğba Battal ile anlaşan VİP, dış transferde ise  Tillie Costa, Bahar Gökçeri, Elif Çiğdem Anaç ve Gülnur Akpınar’la anlaşma sağlamıştı.
Tuncel, 2016-2017 sezonunda TKBL ekibi Mersin Kurtuluşspor ve Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi Antalya BDK takımında forma giydi.
35 yaşındaki pota altı oyuncusu Galatasaray, Torku Konya Spor, Güre Belediye, İskenderun Demir Çelik, Orim Cam Basketbol, Abdullah Gül Üniversitesi, Ceyhan Belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nallıhanspor, Basketbol Koleji, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Spor, İzmir Büyükşehir Belediyespor, İzmit Belediyespor, Fixoto Gençlik ve Spor, , Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde de forma giydi.
15 kez Ay-Yıldızlı formayı giyen Ülkü Tuncel, geçen sezon Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile 21 maça çıkarken, 10 sayı, 3.5 ribaunt ve 1.9 asist ortalamaları yakaladı. 

Editör: TE Bilişim