Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde ki temsilcimiz Yalova VİP, 3 yeni ismi kadrosuna kattı. Temsilcimiz Fenerbahçe altyapısından yetişip, A takımında da yıllarca forma giyip, sayısız şampiyonluklar yaşayan 1.70 boyundaki oyun kurucu pozisyonunda oynayan 1984 doğumlu Sezen Mercan’a imza attırdı. Yalova VİP ayrıca iki genç oyuncu Melek Berfin Eğin ve Nazlı Aşan ile de sözleşme imzaladı. 
Mercan, Fenerbahçe'den sonra THY, Güre Belediyesi ve Bodrumspor formaları giydikten sonra 2 sezon Yeni Zelenda liginde boy gösteren başarılı sporcunun kariyerinde Dünya Liseler şampiyonluğu da bulunuyor.
1999 doğumlu sporculardan Melek Berfin Eğin 1.57 boyunda oyun kurucu pozisyonunda yer alırken, Nazlı Aşan ise 1.80 boyunda uzun forvet pozisyonunda oynuyor.
Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı,”Kariyeri oldukça iyi olan Sezen Mercan’ın bizi seçmesinden dolayı oldukça mutluyum. Bu transferin yanı sıra altyapımız için gelecek vaat eden iki oyuncuyu transfer ettik. Sporcuların transferi konusunda destek veren İstanbul Basketbol Gelişim Kulübü yetkililerine de teşekkür ediyorum. Ayrıca takımla beraber deneme antrenmanlarına çıkan 1975 doğumlu uzun forvet Zuhal Saltabaş Tümay hakkındaki kararı da ilerleyen günlerde vereceğiz” dedi. 
Editör: TE Bilişim