Dağcılık ve çeşitli doğa sporları branşlarında faaliyet gösteren Yalova Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (YADOS) 2016 yılı ilk günleri itibariyle kuruldu. 
Faaliyetlerine Şubat ayıyla birlikte başlayan kulüp kişilik ekiple Aksaray ili sınırlarında bulunan Hasan Dağına tırmanarak gerçekleştirdi. Zorlu tırmanışta kulüp üyeleri Yusuf İşsever, Akın Ergül, Orhan Bodur, Sefa Albayrak ve Şenay Suyabatmaz yer aldı.
“Amacımız Yalova’da dağcılık sporuna hız kazandırmak”
Yalova Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Yusuf İşsever,”  Kulübümüzün öncelikli amacı Yalova’da dağcılık sporuna hız kazandırmak. Doğa Sporları ile profesyonel olarak uğraşmak isteyen doğaseverlere uygun bir ortam oluşturmak. Yalova’da bu konuda bir boşluk ve ihtiyaç olduğunu hissettik. Bu doğrultuda bireysel olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri artık resmi bir kulüp çatısı altında gerçekleştirebilmek için kulübümüzü kurduk. Kulübümüzün kapısı doğa sevdalısı herkese açıktır, sporcu kaydına başladık. Farklı spor dallarında da faal olmayı planlıyor, ayda bir gerçekleştireceğimiz dağcılık faaliyetlerimiz sürecek” dedi. 
“Zor ve eğlenceli oldu”
Hasan Dağı tırmanış hakkında bilgi veren İşsever,” 3 şubat 2016 çarşamba 19:00 da Yalova'dan hareket ederek 04 şubat saat 04:30 da Hasan Dağının etekleri olan Helvadere köyüne varıldı. 05.20’de tırmanışa geçtik. Yumuşak karda iz açarak uzun bir müddet ilerledik. Derin ve yumuşak kar hızımızı çok düşürdü 11:00 sularında parkur girişe geldik. Parkura girmeden önce kazma krampon çalışması yapıldı. Öğle yemeği için mola verdikten sonra tırmanışa başladık. Saat 14:20 de zirveye ulaştık” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim