2015-2016 sezonunda Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele edecek olan Yalova Belediyespor transferde bombayı patlattı.
Oyak Renault, Gemlikspor, Yeşimspor, Kocaeli Üniversitesi, Gelişim Koleji, TED İstanbul, Kepez Belediye, Aliağa Pektim, Tokru Selçuk Üniversitesi, Maliye Milli Piyango ve son olarak Final Spor forması giyen Mustafa İlkay Okay'ı transfer etti.
Yeni adlarıyla 7 yıl süper lig, 8 yıl ise 1. ligde boy gösteren 33 yaşındaki deneyimli skorer guard ve kısa forvet oynayabilen oyuncu yeni sezonda Yalova Belediyespor forması giyecek. Yalova'ya gelen Mustafa İlkay Okay, tesisleri gezerek yeni sözleşmeye imza attı. Okay, Bursa Final Spor ile geçen sezon 14 maçta 2.9 sayı, 1.3 ribaunt ve 0.5 asist ortalamaları tutturdu.
 Yalova Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez," Yeni transferimiz İlkay Okay yedi sene süper lig, 8 sene ise 1. ligde oynadı. İlk kez 2. ligde yer alacak olan Yalova Belediyespor'a bu transferimiz hayırlı olsun. Geçen sezonu 1.lig takımlarından Bursa Final Spor'da geçiren ilkay önümüzdeki sezon Yalova Belediyespor forması giyecek. Yalova'yı ve sporu seven bir Yalovalı firma ile sponsorluk anlaşması yapmak üzereyiz. Sponsorluk anlaşmasının ardından iki transfer daha yaparak transferi tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim