Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKB1L)’De mücadele eden Yalova VİP, 2016-2017 sezonunda mücadele edecek Kadın Basketbol takımının teknik ve sporcu kadrolarını tamamladı. Yalova ekibinin başkanı Murat Yapıcı tarafından yapılan basın açıklamasında iç ve dış transferi tamamladıklarını, yabancı oyuncu transferini de bitirdiklerini belirttiği açıklamada,” Başarıyla tamamladığımız ve son anlarda oluşturduğumuz geçen yılki kadromuzla önemli işler yaptık. Fakat bu sezon öncesi kadro oluşturma çalışmalarına erken başladık” dedi. 
Sezonun bitmesiyle Yalova VİP elini çabuk tutarak sportif direktör Caner Yıllar ile sözleşme yeniledi. 
Atılan imzaların ardından iç transfere yönelen Yalova ekibi takım kaptanı Banu Yıllar başta olmak üzere Ebru Torun, Sezen Mercan, Ceyda Domaç ve İrem Beriş olmak üzere 5 oyuncuya imza attırıldı.
Dış transferde ise Yalova VİP,  Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’nden Damla Üredi, İzmit Belediyesi'nden Nilay Aydoğan, Meryem Kolaylı ve Tuğba Battal, Bursa Zeytinspor'dan Banu Karadağlı, İstanbulgücü'nden Beril Arık olmak üzere 6 yeni isimle anlaşma sağladı.
Yabancı oyuncu transferinde geçen sezonu Yunanistan 1. Liginde geçiren, daha önce de İtalya ve İspanya'da forma giyen ABD'li siyahi uzun oyuncu Akila Jade Mcdonald'ı kadrosuna kattı.
Sezon hazırlıklarına ağırlık vereceklerini belirten Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı,” Şu anda transferi bitirdik, artık sezon hazırlıklarına ağırlık vereceğiz. Kadromuzu elimizden geldiği kadar geniş ve bol alternatifli kurmayı amaçladık. İyi bir planlama ve çalışmayla geçen yıl yakaladığımız güzel ivmeyi korumak hatta bir adım ötesine taşımak amacındayız. Yalova seyircisi Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi düzeyinde kadın basketbolunun en iyi takımlarını ve oyuncularını illerinde izlerken, kendi takımları Yalova VİP ile de gurur duymalarını amaçlıyoruz. Onların ve herkesin desteğine bu sezon çok ihtiyacımız var. Yeni sezonun tüm takımlarımıza ve sporcularımıza hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim