Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Yalovalı sporcu Eray Genç, Türkiye üçüncüsü oldu. 70 ilden 1820 sporcunun katıldığı Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 25-31 Ocak 2016 tarihleri arasında yapıldı. 
Genç sporcu başarısını Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocadağ, Taekwondo antrenörü Emrah Özçelik ve takım arkadaşları Özgür Gülen ile Fatih Öztürk’le Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.
Yalova adına Alanya’da 48 kiloda tatamiye çıkan Yalova Belediyesporlu Eray Genç, 6 tur geçerek 101 sporcu arasından Türkiye üçüncüsü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu. Henüz gençler kategorisinde ilk senesi olan Eray Genç elde ettiği bu derece ile Şubat ayında Antalya'da yapılacak olan 3.Turkish Open Uluslararası Taekwondo Turnuvasına Milli Takımı adına katılmaya hak kazandı.
2016’ya önemli başarılar elde ederek başladıklarını belirten Taekwondo İl Temsilcisi Hakime Özçelik,” Elde ettikleri dereceden dolayı çok mutluyuz. Müsabakalara katılan diğer sporcularında ellerinden geleni yapmalarına rağmen güçlü rakipleri karşısında ikinci ve üçüncü tur müsabakalarında elendiler. Taekwondo branşında 2016 yılında yapılan faaliyetlerden Anadolu Yıldızlar Liginde alınan 4 tane üçüncülük ile Gençler Türkiye Şampiyonasında alınan bir üçüncülük  küçümsenemeyecek başarılardır. Bizlere destek veren Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a teşekkür ediyorum” dedi. 
Spor İl Müdürü Metin Kaplan Metin Kaplan,” Dereceye giren sporcularımız Özgür Gülen, Fatih Öztür ve Türkiye üçüncüsü Eray Genç’e, Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa’yı, Taekwondo İl Temsilcisi Hakime Özçelik ve Taekwondo antrenörü Emrah Özçelik’i tebrik ediyorum. Sporcumuza Turkish  Open Taekwondo Turnuvasında başarıları diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim