Gaziantep’in ev sahipliğini yaptığı Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 40 kiloda mücadele eden Yalovalı judocu Tuana Biçer, Samsunlu rakibi Feyza Ertorun’a finalde puan vermeden ceza puanı ile yenilerek Türkiye 2’si olma başarısı gösterdi.
  İlk olarak Yalova’da şampiyon olan sporcu, ardından Kocaeli’nin ev sahipliğini yaptığı bölge şampiyonasında gümüş madalyayı takarak Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. 
11-13 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’in ev sahipliğini yaptığı 2013-2014 Öğretim Yılı Judo Yıldızlar (Erkek-Kız) Türkiye Birinciliği müsabakalarında Yalovalı Tuana Biçer, 40 kilo da finale kadar yükseldi. Final maçında ise Samsun’dan Feyza Ertorun ile karşılaşan genç sporcu rakibine puan vermemesine karşın ceza puanı ile maçı kaybederek Türkiye 2’si olarak gümüş madalyayı boynuna taktı. Gaziantep’e altın madalya ile gelen Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulu’ndan Emre Palalı ise mücadele ettiği 66 kiloda Türkiye 7’si olma başarısı gösterdi. 
  Tuana’nın gelecek yıllarda Türkiye’de büyük başarılara imza atacak bir sporcu olacağını dile getiren Yalova Judo Temsilcisi Timuçin Biçer,” Tuana Türkiye Şampiyonası’nda 40 kiloda elde ettiği ikincilik ile bizleri çok sevindirdi. Bu sporcumuz ilerleyen yıllarda hem Türkiye de hem de uluslar arası alanda büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Son dönemlerde Yalova’da judoda büyük atılımlar gerçekleştirdik. Şimdi bunların meyvelerini topluyoruz. Sporcumuzu elde ettiği bu tarihi başarıdan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim