Yalova Futbol İl Temsilcisi Hamdi Yılmaz, kısa bir süre kalan Futbol İl Temsilciliği seçimleri öncesinde yaptığı açıklama ile Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na tepki gösterdi. Yılmaz, Yalova ASKF’nin seçimler boyunca tarafsız kalma zorunluluğunun olduğuna vurgu yaparak,”  Seçim sürecinde kulüplerin yetkilendirdiği kişi, seçim günü ve saatinde almış olduğu yetki belgesiyle seçim yerinde bu belgeyi verme sorumluluğu taşımaktadır. Görüyorum ki; birileri başka hesaplar peşindedir” diyerek tepkisini ortaya koydu.
15 Temmuz 2016 Cuma günü yapılacak seçimler öncesinde Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun kulüplerden yetki belgesi topladığını belirten Yılmaz, belgeyi kulüplerin yetkilendirdiği delegelerin seçim gününde yetki belgesini verme yükümlüğü olduğunu sözlerine ekledi. 
Hiçbir kimsenin farklı hesaplar içine girmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Yönetim kurullarının yetki verdiği kişi, almış olduğu yetki belgesini seçim günü ve yerinde divan kuruluna vermesi gerekmektedir. Yalova ASKF’nin bu belgeleri toplamaya kesin ve kesin yetkisi yoktur. ASKF, ancak yönetmelik doğrultusunda bilgilendirilmesi hususunda bilgilendirilmiştir. Aynı bilgilendirme, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü için de yapılmıştır. Görüyorum ki birileri, başka hesaplar peşindedir. Bu tür davranış ve hareketleri kınıyorum. Bundan sonraki seçim sürecinde; kulüplerin yetkilendirdiği kişi, seçim günü ve saatinde almış olduğu yetki belgesini seçim yerinde verme sorumluluğu taşımaktadır. Değerli kulüplerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyorum. Yalova ASKF’nin, 15 Temmuz’da gerçekleştirilecek seçimlerde tarafsız olması gerekmektedir. Herhangi bir tarafta bulunmaması lazım. Bu kendi yetki sınırını aşmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilişim