Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 2016-2017 fikstürü belirlendi. Ligde ilimizi temsil eden AKKÖK Holding’in sponsorluğunu yaptığı Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ise ilk haftada evinde Şanlıurfa Belediyesi ile karşı karşıya gelecek.
Bu sezon 12 takımın yer aldığı Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin fikstür çekimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in organizesi ile şehirde bulunan Met Gold Otel’de gerçekleştirildi.
23 Ekim 2016 tarihinde başlayacak Süper Ligde Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ilk maçını saha ve seyircisi önünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yapacak. Temsilcimiz ligin yeni ekibi Bağcılar Belediyesi’ne konuk olduktan sonra 3. Haftada son şampiyon Beşiktaş RMK Marine’yi ağırlayacak. Yalova’nın engelsiz dev adamları 4. Hafta ligin gediklisi Galatasaray deplasmanına çıktıktan sonra 5. Haftada evinde Elig Avukatlık Bürosu Engelli Yıldızları konuk edecek. 6. Haftada Karadeniz deplasmanında Kardemir Karabükspor deplasmanına çıkacak olan YOSK, 7. Haftada ise evinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ağırlayacak.
İlk yarının son 3 haftasında ise Yalova Ortopedikler Spor Kulübü 8. Haftada Kayseri’de Melikgazi Belediyesi deplasmanına gittikten sonra 9. Hafta Büyükşehir Belediyesi Gaziantep’i ağırlayıp, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olduktan sonra devre arasına Ankara’da oynayacağı TSK Rehabilitasyon Merkezi maçının ardından girecek.

Editör: TE Bilişim