Subaşı Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde açık kategori, Açık kategori, 14 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 8 yaş ve altı, 7 yaş ve altı olmak üzere beş kategoride düzenlenen 2. Atatürk Kupası Satranç Turnuvası düzenlendi. Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya 172 satranç oyuncusu katıldı. 2 gün boyunca sürecek olan turnuvaya ilgi yoğundu.

Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor

Turnuvada başlangıç hamlesini Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay yaptı. Canbay’ın hamlesiyle birlikte 172 satranç oyuncusu kıyasıya bir mücadele içerisine girdi. Rekabetin dorukta olduğu turnuvada heyecanlı anlar yaşandı.

Canbay, “172 sporcumuzun katılımıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’nın ilk hamlesini yaptık. Bu yıl alaka ve ilgi daha yüksek. Türkiye’nin farklı vilayetlerinden ve çevre illerden gelen sporcularımız var. Turnuvamızı anlamlı ve önemli kılan özelliği 10 Kasım Atatürk Anma haftası kapsamında düzenlememiz. Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’na yüksek katılım gösteren sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın turnuvayı centilmence tamamlayacağına inancım tam. Hepsine başarılar diliyorum. ” diye konuştu.

Turnuvada her kategoride 1.’lere sporculara kupa ve satranç saati, 2. ve 3.’lere kupa ve satranç takımı, 4. ve 5. olan sporculara kupa ve satranç kitabı hediye edilecek.

yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (7)yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (5)yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (6)yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (2)yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (3)yalova-subasi-ataturk-satranc-kupa-turnuva-baskan-hamle (1)

Editör: Arda Yavuz