Başkan Mustafa Tutuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın personelleri için yemek programı tertipledi. Düzenlenen organizasyonda masaları tek tek dolaşarak kadın personeller ile bir araya gelen Tutuk çifti, personellerin kadınlar gününü kutladı.

Yalova Belediye Baskan Es Personel Kadinlar Gun Yemek (4)Gökşen Tutuk, “Peki Sizler de Söz Veriyor musunuz?”

Kadınlar gününün ortaya çıkışından tarihin birçok sahnesinde medeniyetimizin kadına verdiği değere kadar bilgiler veren Gökşen Tutuk; “Bugün burada bulunmamızın sebebi; Amerika’nın New York kentinde kadın işçilerin kendi haklarını savunmak için başlatılan grev esnasında çıkan yangında, fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçinin yaşamını yitirmesidir. Bunun sonucunda birçok ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmaktadır. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek devlet yönetiminde Hakanların yanında ‘Hatun’ adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kadınlar ata binip ok atar, top oynar, güreş gibi ağır sporlar yapar ve savaşa katılırlardı. Biz böyle bir kültürden gelen kadınlarız. Kadınlar olarak son derece güçlü, birçok işi aynı anda yapabilecek potansiyele sahip, çok özel varlıklarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey kahraman Türk Kadını; sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle tüm dünyaya örnek olacak adımlarla kadınlara yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Bende bir kadın olarak bana bahşedilen bu hakları sonuna kadar layıkıyla koruyacağıma söz veriyorum. Peki sizler de söz veriyor musunuz? Hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

Yalova Belediye Baskan Es Personel Kadinlar Gun Yemek (5)Başkan Tutuk, “Siz Değerli Kadınlarımızın Hepimizin Üzerinde Emeği Var”

“8 Mart, kadının toplum içindeki yerinin nedenli önemli olduğunun vurgulandığı gündür” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tutuk ise, “Doğumdan ölüme kadar siz değerli kadınlarımızın hepimizin üzerinde emeği var. Kıymetli mesai arkadaşlarım; sizlerin sadece aileleriniz üzerinde değil tüm Yalova’nın üzerinde emeğiniz var. Çünkü bizler kamuya hizmet ediyoruz. Sizlerin bu hizmeti yürütürken mutlu olmanız, işinizi severek yapmanız için yöneticiler olarak her zaman destekçiniz olmaya özen gösterdik. Ekonomik anlamda refah içerisinde olmanız için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Sizlere her zaman değer verdik. Bundan sonrada aynı anlayışla odak noktamız sizler olarak hep birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Şunu da belirtmek isterim ki kadınlar gününde hepiniz idari izinlisiniz. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Tutuk’un ardından başarı hikâyesi olan kadınlara kürsüde yer verildi. Başkan Tutuk, hem eşine hem de konuşmacı kadınlara çiçek takdiminde bulundu.

Aktiffelsefe 35 Yaşını Kutlayacak Aktiffelsefe 35 Yaşını Kutlayacak

Programın sonunda Tutuk çifti, kadın personeller ile günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi.

Yalova Belediye Baskan Es Personel Kadinlar Gun Yemek (3)Yalova Belediye Baskan Es Personel Kadinlar Gun Yemek (2)

Editör: Arda Yavuz