Operasyon sonucu elde edilen 3 bin 704  adet Erken Roma Dönemi'ne ait sikkenin piyasa değerinin yaklaşık 2 Milyon lira olduğu belirtildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bu operasyonun 2014 yılı Türkiye kaçakçılık rekoru olduğu öğrenildi.

Yalova'da bazı şahısların ellerinde Erken Roma Dönemi'ne ait çok sayıda tarihi eserlerin bulunduğu ve bu eserlerin yurtdışına kaçırılmak üzere müşteri arandığını istihbaratını alan Yalova polisi, şüphelilerin yakalanmasıyla ilgili uzun süre fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. Kurulan özel ekip titiz çalışmaları sayesinde şahısların il dışında bağlantısı olduğu ve elde etmiş oldukları tarihi eserleri tedbir amacıyla farklı şehirlerde sakladıklarını tespit etti. Operasyon için  20 Ekim'de sabaha karşı 03.30 sularında düğmeye basan Yalova KOM polisi, şahısları elde ettiği tarihi eserleri satmak için şehir dışında sakladıkları adreslerden Yalova'ya satmak için getirdikleri esnada şüpheli şahıslar H.V.(35), E.V.(37), O.M(40), Ö.C.Y.(34),S.G.(29) kıskıvrak yakalandı.  Şahısların araçlarında yapılan aramalarda  poşetler içerisinde dört farklı noktaya gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 2 Milyon lira olduğu değerlendirilen 3.704 adet Erken Roma Dönemi'ne ait sikkeler ele geçirildi. Yakalanan şahıslar Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı kanununa muhalefet suçundan adliyeye sevk edildiler.

Yalova Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2014 yılı içerisinde yapılan başarılı operasyonlar içerisinde yer alan 16.5 ton kaçak çay operasyonunun ardından aynı şube tarafından gerçekleştirilen 3.704 adet tarihi sikke kaçakçılığının operasyonunun da 2014 yılı Türkiye rekoru olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim