Yalova burası, bazen pireyi deve yaparız, bazen deveyi görmezden geliriz.


Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sözünü defalarca insana yedirirlerde o insanlar konumlarından hiçbirşey kaybetmezler.


Geçtiğimiz haftanın önemli konularından biriydi. Bilişim OSB kalıpçılar vadisi kamulaştırmaları. Kimsenin umurunda değil. Ford fabrikasının Aksa’nın yanına kurulması gündeme geldiğinde kimsenin umurunda olmadığı gibi. Üç-beş siyasetçinin kırık-dökük sözleriyle işler Yalova’da böyle yürüyor. Yapacak bir şey yok yani.
Zat-ı muhterem bir önceki dönemin belediye meclis üyesi. Bilişim OSB’nin sümen altına itildiği dönem yani. Bir mağduriyet varsa çıkarsın ortaya bu iş burada yapılmaz kardeşim dersin, düzeltilmesini istersin. 5 yıl çıtı çıkmamış, oturmuş meclis salonu koltuklarında, OSB’nin hayata geçmesi için çeşitli yolları deneyenlerin önüne şimdi çıkmış, takoz oluyor. Sen o koltukta otururken neredeydin, niye sesini çıkarmadın?


Eh, nasılsa şimdi meclis üyesi de değil, belediye yönetiminde kendi partisi de yok, salla gitsin. Neymiş, Yalova halkından özür diliyormuş, hadi canım sende!


Üç kuruşluk arazinin bedelini yükseltme derdindesin, o kadar. 


Bitiyor mu?


Zat-ı muhteremler öyle çok ki?


2007 yılında arboretum arazisi için turistik tesis alanı kararı alıyor, Yalova Belediye Meclisi. Yalova Belediye



Meclisi bu kararı neden alıyor?


Çocukluğumuzda seyyar lunaparklar gelirdi Yalova’ya lunaparkı bilmezdik, salıncaklar gelmiş der, koşardık.
Yalova Belediye Meclisi salıncaklar kurulsun diye mi arboretum arazisini turistik tesis alanına çevirdi acaba? Ya da buraya nasıl bir turistik tesis projesi hazırlamıştı da, belediye bütçesiyle nasıl bir tesis kurmayı düşünüyordu?



Cevabı var mı? Yok.


Aslında cevabını hepimiz biliyoruz. O gün yetiştirilemeyen işlem bugün yapılıyor arboretum arazisi üzerinde. Ama heyhat!


Biz yapmıyoruz, başkası yapıyor. O günlerin meclis üyeleri bugün o alana turistik tesis yapılması şartıyla yapılan satışa karşı çıkıyor.


Yine bir zat-ı muhterem var.


Oturduğu sandalyenin rengi değişmiş. Geçen dönemden bu döneme sıfatı farklı yani. Bilişim OSB kalıpçılar vadisi kamulaştırma için yapılan uzlaşma toplantısında vatandaşı adeta tahrik ediyor. 100 liraya alıp 300 liraya satacaklar, diye. OSB’nin bir diğer ortağı Özel İdare, muhteremde Özel İdare adına toplantıda. 


Hiç kimsenin aklına gelmiyor.


Ey muhterem, Yalova’nın topraklarını bu kadar çok önemsiyordun da, 4,5 kilometrelik deniz kıyısı tersanecilere bedava dağıtılırken sen neredeydin, diye sorulmuyor.


Kim soracak ki, orada bakanların, çocuklarının işletmeleri var. Burada  da olsa konuşabilirler mi acaba?


Çiçekçilik OSB’nin yavaşlamasının nedeni ne? Aynı dert değil mi? Beş para etmez heyelanlı bayırlar, zannedersiniz Anzer Yaylası. Metrekaresi 22 lira olmuş, hala yetmiyor, doğru mahkeme kapılarına. Zat-ı muhterem de konuşuyor, para getirdim,  kamulaştırma yapamıyorlar. Ah! Derdimizi bir bilsen! Ya da oy alacağın için bilmezden geliyorsun! Ne diyelim, kime diyelim.


Eh işte! Durum bu.


Vatandaş memnun ki, aynı kişiler aynı koltuklarda oturuyor.


Ne yazalım, niye yazalım?

- kralbet giriş - - - - -