Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti

Üstünler Mefruşat’ın sahibi ve aynı zamanda Demokrat Parti Termal İl Genel Meclisi 1. Sıra Adayı olan Hasan Faruk Üstün kendisine layık görülen bu görevi seçimi kazanmaları dahilinde en iyi şekilde yerine getireceğini aktardı. 
Gazetemize özel verdiği röportajda hayatı ve siyasi kimliğini anlatan Üstün konuşmasını şöyle sürdürdü: “1964 Yalova doğumluyum. Atalarımızdan beri yaklaşık 150 yıldır Yalovalıyız. İlk, orta ve liseyi Yalova'da bitirdim. Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümü mezunuyum. 13-14 yaşlarından itibaren babamında sürdürmüş olduğu tekstil sektörünün mefruşat kolunda pazar, mağazacılık dahil ticari hayatın içinde hep yer aldık. Babamdan kalma mesleği devam ettiriyorum ve bundan da çok  memnunum. Yıllardır spor camialarının içerisinde derneklerde, çeşitli cemiyetlerde görev aldım. Bunları da başarıyla sürdürdüğüme inanıyorum. Bunun dışında siyasetle olan ilgim Adnan Menderes'ten bu tarafa gelen rahmetli amcamların sürdürmüş olduğu bu kutsal davada görev alabilmek ve aldığım göreve layıkıyla yerine getirebilmenin mücadelesini içerisindeydim. 94-96 seçimlerinde Yalova merkezde İl Genel Meclisi’nde görev yaptım. Bu görevi de başarılı geçirdiğimi düşünüyorum. Her zaman insana, insan gibi davranmak düsturuyla herkese öyle davrandım ve bu davranışlarımın meyvelerini topladığıma inanıyorum. Partimizden bu görev bana tebliğ edildiğinde seve seve kabul ettim ve Termal’den İl Genel Meclisi adaylığına birinci sıradan beni layık gördüler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve eğer seçilirsem bu görevi de yine başarıyla sürdürebileceğime inanıyorum. Ben anneden, babadan, dededen Yenimahalle,Üvezpınar, Gökçedere, Kadıköy, Kurtköy ve  Akköy'ün bir kısımda hala sülalemin bağlantıları mevcut. Dolayısıyla ben insanlara inanıyorum ve güveniyorum. 2024 yerel seçimlerinde beni bu başarıya taşıyacaklarına da inanıyorum. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Yalova Yerel Secim Termal Il Genel Meclis Birinci Sira Adayi Hasan Faruk Ustun (3)“Çeşitli içi boş vaatlere kanmasınlar”
Genç seçmenlere önemli nasihatlarda bulunan Üstün,  “Yaşadığımız şu zamanda Z kuşağı diye bir terim ürettiler ve bunu ne yazık ki pırıl pırıl gençlerimizin üzerine bu yaftayı yapıştırdılar. Aslında bizim gençlerimiz parlak, zeki ve tuttuğunu koparma gücüne sahip olan gençler. Türk oluşumuzdan ne mutlu bize ki Allahu Teala’nın bize bahşetmiş olduğu bu Türklüğü maalesef çeşitli oyunlarla ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyorlar. Bunu da Z kuşağı yaftasıyla başlattılar. Bizim bunlara karşı bir mücadele vermemiz gerekecek ve biz de elimizden geldiği kadar bunu yapacağız. Türk genci çalışkandır, üretkendir ve zeki. Şimdiki gençlerimize de elimizden geldiği kadar gerek sporda gerek cemiyetçilikte gerek ticari hayatta nerede gerekiyorsa elimizden gelen desteği de her zaman vermeye de hazırız. Gençler, yarının birer idarecileri olacak. Şimdiden seçecekleri insana dikkat etsinler ve şunu unutmasınlar ki tatlı dil, güleryüz, güven, çalışkanlık ve inanmak mutlaka başarıya taşır. Bir de bunun üzerine sabırı eklersek sabır hepsinden önemlidir. Bir şeye başlayıp başaramadıklarında hemen pes etmesinler. Seçim yaparken kendi istikballerini düşünmek zorundalar. Seçecekleri insanları, kendilerini nereye sürükleyeceklerini mutlaka düşünsünler ve oylarını ona göre kullansınlar. Çeşitli içi boş vaatlere kanmasınlar. Bunlar önemli olgulardır. Toz pembe sözlere, toz pembe hayallere kapılmasınlar. Onun için rey verirken bir kez daha düşünsünler. Unutmasınlar ki her zaman söz milletindir” diye konuştu.
“Herkes sandığa gitsin”
31 Mart yerel seçimlerde herkesi sandık başına davet eden Üstün, “2024 yerel seçimlerinde herkesin sandığa gitmesi bir vatandaşlık görevidir. Herkes sandığa gitsin. Çünkü ne ekerseniz onu biçersiniz. Bir bıkkınlık, bir yılgınlık üzerinize bir karamsarlık çökmesin, mutlaka sandığa gidilsin ve vatandaşlık görevi yerine getirilsin. Türk seçmeni zekidir ve çalışkandır. Günümüz şartlarında en iyisini yapabileceklerine, kendilerini inandırdıkları görüşlere, partilere ve kendilerini iyi yarınlara taşıyacaklarına rey versinler” dedi.
ÖZEL HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Yalova Yerel Secim Termal Il Genel Meclis Birinci Sira Adayi Hasan Faruk Ustun (1)

Editör: Arda Yavuz