Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı

Yeni kurulmasına karşın birçok başarıya imza atan Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) 2024 bisiklet sezonunu Muğla’da açtı. 1 yıllık bir kulüp olan YABİS 2023 yılında önemli başarılara imza atarken, masterler kategorisinde gayretli ve özverili çalışmalarının ardından Türkiye’de genel klasmanda şampiyonluğunu ilan etti. 
Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü son olarak Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen “Bodrum Halikarnas Granfondo Yol Bisikleti” yarışmasında 3 birincilik ve 2 ikincilik alarak kürsüde ki yerini aldı. Antrenör Metin Bektaş yönetiminde organizasyonlara hazırlanan YABİS’li sporcular böylelikle 2024 yılına hızlı giriş yapmış oldu. 
Yalova Mugla Bodrum Yol Bisiklet Yabis Turkiye Sampiyona (2)Kulüp Başkanı UCI lisanslı Milli sporcu Harun Ertuğrul,” Geçtiğimiz  Pazar günü Bodrum’da yapılan kısa ve uzun parkur bisiklet yarışında güçlü isimlerle kulübümüzü temsil ettik. 65 kilometrelik kısa parkur 55-59 yaş kategorisinde Salih Bahadır Düner birinci olurken, aynı kategoride mücadele eden Zafer Yalın ikinciliği kazandı. Yine aynı parkurda 60-64 yaş kategorisinde Nurettin Bademci birinciliği kazanırken, Arif Umca ikinciliği ve 95 kilometrelik uzun parkurda ise 55-59 yaş kategorisinden Osman Şirin tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsünde yerini aldı. Bizler kulüp olarak başarılara imza atarken bizlere destek olan başta kulüp yönetimi ve forma sponsorumuz olan Vadi şehir sitesi sahibi Sebahattin Çetin’e teşekkür ediyorum. Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonları gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kurmuş olduğumuz kulübün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gidiyoruz, ekip başarısına inanan bizlerin ve sporcu arkadaşlarımın ülkede ses getirip Yalova adını hafızalara kazıyan başarıları ile moral bulurken Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen etaplı ve puanlı yarışlara katılmaya gayret ediyoruz. Yalova turizm açısından ve bisiklet konusundan şanslı bir il, bizler bunun bilinci ile çalışıyor ve gençlere de bisiklet sporunu sevdirmeye çalışıyoruz, sağlıklı nesillerin gelişmesi hedefimiz olup aramıza katılan güçlü isimlerle de ekibimizi şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına sokmaya çalışıyoruz. Son olarak şunları söylemek istiyorum, (YABİS) Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Türkiye’de artık bir marka olmuştur bu durum Yalova'mız ve bizler için gurur vericidir, bizlere başarının devamı için gerekli olan nedir diye soracak olursanız bisiklet sporcularımıza ve kulübümüze destek olunursa birçok sporcu çıkaracağımıza ve milli formayı giyecek sporcu sayımızın da kulübümüzden yetişip ülkemize değer katacağına eminim” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Arda Yavuz