Yalova Kent Konseyi, 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurulu’nu 18 Ocak Perşembe günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda tamamladı. Genel Kurula Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Genel Sekreter Erkan Çetintaş ve diğer Yürütme Kurulu Üyeleri de katılırken, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova İŞKUR Başkanı Erhan Dede, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu, Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Oda Başkanları ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Genel Kurul, Divan üyeleri olan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Engelli Meclisi Başkanı Kadın Hüseyin Özdemir ve Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu’nun çağrılmasının ardından başladı. 1 Dakikalık saygı duruşunda bulunulmasın ve istiklal marşının okunmasının ardından devam etti.

“Kapısına gidilmemiş herkesin kapısına gidiyoruz”

Genel Kurul açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Kandemir, “Göreve geldiğimizden yana 1,5 sene geçti ve bu süre içerisinde sizlerle üçüncü kez buluşuyoruz. Ulaşılabilir, herkese eşit mesafede ve istişare kanallarını kapatmadan yol alıyoruz. Göreve ilk geldiğimizde söz verdiğimiz gibi kapsayıcı olarak çalışıyoruz. Kentin her kesiminin fikirlerini alarak, bu zamana kadar kapısına gidilmemiş herkese gideriz faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi. İlk olarak meclislerimizi kurarak başladığımız yolculuğumuzda ilk defa seçimle gelen Kent Konseyi Gençlik Meclisimizi oluşturduk. Bu süreçte büyük emekler veren Kubilay kardeşimize teşekkürlerimi sunuyorum. Seçilen Meclis Başkanımız Avukat Fatih Yılmaz ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Hemen ardından herkesin seçme seçilme hakkını gözeterek yeniden oluşturduğumuz Kadın Meclisimizle kentteki herkesi bu sürece dahil ederek yeni meclisimizi oluşturduk. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen Mehtap Hiçyılmaz’a ve seçilen Fadime Hanıma teşekkür ediyorum. Yıllardan beri kurmak istediğimiz ancak başarılı olunamayan, sadece çalışma grubu olarak faaliyet gösteren Engelli Meclisimiz, titiz ve itinalı çalışmalarla hayata kazandırarak bir ilke imza attık. Burada Engelli Meclisi’mizin kurulması adına özverili çalışmalarda bulunan Yürütme Kurulu Üyemiz Volkan Yılmaz’a ve seçilen Başkanımız Hüseyin Özdemir’e de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Yaptığımız çalışma ülkemize örnek oldu”

Oluşturulan Meclislerin dışında birçok çalışma grupları oluşturduklarını vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Kandemir, “Ülkemizi ve kentimizi ilgilendiren önemli sorunları ele almak için görev sınırlarımız dahilinde çalışmalara imza attık. Ülke çapında sadece 4 kere yapılan lakin kapsamlı olarak sadece ve ilk defa kentimizde yaptığımız “Yalova Dirençli Kentler Çalıştayını” gerçekleştirdik. Bu çalıştayda konunun psikolojik ve sosyolojik boyutlarının ele alınmasını sağladık. Yaptığımız çalışma ülkemize örnek teşkil etti ve bazı illere projemizi aktardık. Yine önemli sorunlardan birisi olan su konusunu ele aldık. Seneler önce de gerçekleşen “Su Çalıştayını”  Valiliğimizin riyasetinde yine kentimizde yaparak su sorunu hakkında ortak çözümler Bulunması için bir araya geldik ve çıkan sonucu rapor haline getirdik. Bu zaman kadar yaptığımız çalışmalarda ve faaliyetlerde bizi desteklerini esirgemeyen Yalova eski Valimiz Muammer Erol, Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarında, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek söz aldı. Başkan Demiryürek, kent konseyinin gerçekleştirdiği bütün çalışma ve etkinliklerde birlikte olduklarını ve her zaman desteklediklerini belirtirken, Yalova Kent Konseyini tebrik etti. Sonrasında Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel söz alarak, Kent Konseyinin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerin ve de faaliyetlerin önemine değinirken, Dirençli Kentler Çalıştayı ile Türkiye’ ye örnek olduklarını bunun yanında gençlik meclisinin hayata kazandırdığı Kent Kupası’nın da kent aidiyetini arttırması açısından iki önemli proje olduğunu belirtti. Protokol konuşmaları sonrasında Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, 2023 yılı faaliyet raporunu ve meclislerden, çalışma guruplarından, çalıştay masalarından ve genel kurul üyelerinden gelen görüş ve önerilerin yer aldığı raporu sundu. Rapor da kenti ilgilendiren en önemli konulardan olan kentsel dönüşüm ve ulaşım başlıklarının yanı sıra eğitim, kültür sanat ve akıllı kent başlıkları üzerinde de görüş ve önerilerin yer aldığı görüldü. Sunumun ardından genel kurulun oylamasına açılan rapor, oy birliği ile onaylandı.

Yalova Sütlüsü En İyi Tatlı Ödülüne Layık Görüldü Yalova Sütlüsü En İyi Tatlı Ödülüne Layık Görüldü

Görüş ve öneriler bölümünde söz alan genel kurul üyeleri belli başlı konular üzerine görüşlerini belirttiler. Ulaşım ücretlerinin pahalılığı, toplu ulaşımda engellilere yönelik araçların az oluşu, kente katma değer katacak balıkçı barınağının gerekliliği, yeterli sanayi alanlarının yokluğu, engellilerin istihdam sorunları, kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesi ve sanatsal alanda yer alan dansın eğitimsel alanda da yer alması ve teşvik edilmesi gibi konular divana sunularak, raporda yer verilmesi talep edildi.

Plaket takdimine geçildiğinde, Yalova Dirençli Kentler Çalıştayında desteklerini esirgemeyen ve gecelere kadar çalışan Özer Koyuncu ve Ozan Falay’ a, hediye takdim edildi. Genel kurul toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi Foto Galeri: Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

Editör: Arda Yavuz