Yalova Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında fiyatlar nasıl?
TÜİK verileri ile hissedilen enflasyonun birbirine paralel gitmediğini yakınan vatandaşlar, çarşıda pazarda neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. Yalova Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarına bu hafta, mevsim sebzelerinden, sera sebzeleri, yumurta fiyatları ne durumda.  Memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında da belirleyici olan yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamlarında tablo şekillenmeye başlarken, geçen ay TÜİK, şubat ayı enflasyon verisini Şubat'ta yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 67, ENAG'a göre yüzde 122. 

Yalova Semt Pazari Fiyatlar (25)Yalovalı vatandaşlar, taze sebze meyve ihtiyacını kurulan semt pazarlarından karşılamaya devam ediyor. Yalova Semt pazarında gözler tezgahlara çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda, ıspanağın kilosu 50 lirayı bulmuşken, bu hafta kuzu ıspanağın kilosu 25 ile 30 liradan müşterisi ile buluşuyor, demir deposu olarak nitelendiren ıspanağın kilosu bazı tezgahlarda 35 liradan satılıyor. 

Yalova Semt Pazari Fiyatlar (23)Bu hafta pırasanın kilosu 30 TL, brüksel lahanası 35TL, karnabahar 50 TL,kereviz 30 lira, pancar kilosu 30 lira, mor lahana adet 30 TL, turpgiller kilosu 30TL, havucun kilosu 30 TL, göbek marul 40, kıvırcık 30 TL, marul 40 TL ile bazı tezgahlarda alıcısıyla buluştu. Taze baharat olarak da geçen nane, dereotu, kişniş, fesleğen, reyhan  20 lira, tere ve kuzu kulağı15 lira, maydanoz ise 10 lira ile müşterisiyle buluştu. Yeşillik tezgahında fiyatlar geçen haftaya göre yatay seyirde devam ederken, Sarması ve yemek çeşitleri de yapılan, dünyanın en kötü yemeklerinden seçilen karalahanın demeti 15 liradan ve beyaz lahanın adeti 25 liradan vatandaşlarla buluştu.
Sera Sebzeleri olarak alınan sebzelerin fiyatları ise; domates 35 lira, badem 40 lira, biber kilosu 65 lira, dolmalık biber kilosu 65 lira, patlıcan 50, kabak kilosu 35 liradan Pazar müşterisiyle buluştu.
Yalova Semt Pazari Fiyatlar (6)Patates ise kilosu 15 liradan, soğan kilosu 12,5 liradan alıcısıyla buluşmaya devam ediyor.

Aman Borçlu Çıkmayın! Aman Borçlu Çıkmayın!

Yumurta tezgahında organik tane 4 ile 4,5 liradan, köyden 15’li yumurta fiyatı 70 liradan, çiftlik yumurtası ise 30 tanesi 80 liradan alıcısıyla buluşuyor. Alternatif olarak çift sarılı yumurta tane 6 lira  alıcısıyla buluştu. 

Haber : Duygu Saral

Yalova Semt Pazari Fiyatlar (24)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (21)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (20)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (19)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (12)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (11)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (10)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (9)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (8)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (7)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (5)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (4)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (3)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (2)Yalova Semt Pazari Fiyatlar (1)

Editör: Arda Yavuz