13 Nisan 2017 Perşembe akşamı, saat 20.30 da, Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Salonunda düzenlemiş olduğumuz konsere gösterilen ilgi nedeniyle bütün halkımıza teşekkür etmek benim için bir borç oldu. Yalova halkı bizleri nasıl mutlu ve bahtiyar etti sizlere bunu anlatmak istiyorum.

Her şeyden önce Referandum oylamasına 3 gün kala gerçekleştirdiğimiz bu konser, bizim yıllık planlamamız sonucu aylar önceden tasarlandı ve konser salonunun rezerve edilmesi neticesinde referandumla çakıştı. Bu sebeple Referandum oylamasının 3 gün öncesi bir konser verdik ve referandum oylamasından 3 gün sonra başka bir konser vermek zorundayız. Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde uzun yıllardır verdiğimiz rutin konserimiz 19 Nisan 2017 günü saat 20.30 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda halka açık olarak yapılacak.

Bütün bu kargaşanın ortasında memleketimizin kaderini derinden etkileyecek bir referandum sürecinde bu tür konserlerin yapılmasına eleştirel yaklaşımda bulunan arkadaşlarımız da var , fakat bana göre böyle toplumsal gerginliklerin yükseldiği ortamlarda sanatsal etkinliklere daha fazla ihtiyaç olduğudur.

İnsanların gerginliklerinin azaltılmasında , fabrika ayarlarına dönülmesinde sanatsal etkinliklerin olumlu etkisi vardır. Örnek olarak dün akşamki konserimizin atmosferini gösterebilirim. Keşke siyasetçilerimiz çok yoğun işlerine iki saatliğine bir mola verebilseydilerdi ve bu konseri izleyebilselerdi, görecekleri toplumsal uyum ve uzlaşının örneği onları da mutlu edecekti. Siyasetin sert ve kırıcı üslubu dışında sanatın yumuşak dili ve kavrayıcı yönü insanları nasıl kaynaştırıyor. Dün akşam ki konserde 450 kişinin doldurduğu salon her yaştan ,her görüşten, her meslekten insanlarla dolup taşmış ve bu insanların hepsi, musıkinin yarattığı atmosferin tesiri ile paylaştıkları ortak duyguların etrafında kenetlenebilmişlerdi. Bunu başaran Türk müziğinin sihirli nağmeleridir.

Kültürümüzün ana damarı Türk musıkimizin gücü dün gece Raif Dinçkök Kültür Merkezinde tavan yaptı. Duygular söylenen şarkıların tesiri ile ruhlara coşku, huzur ve mutluluk yükledi. Bizlerin toplum olarak en büyük ihtiyaç duyduğumuz şey, birlikte olabilmek ve ayrışmamaktır. Bunun tesisi imkansız değildir. Birbirimize sarıldığımız kurtuluş savaşı döneminde bütün yokluklara rağmen zafere ulaştık. Mustafa Kemal Atatürk o dönemde bütün ulusu bir araya toplamayı başardı ve Türkiye Cumhuriyetini kurarak bu başarıyı taclandırdı. Bizlere düşen Atatürk’ün çizdiği rotayı bozmadan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacak atmosferi korumaktır.

Konserimizin ilk bölümünde eserleri seslendiren korist ve solistlerimizi tek tek yürekten kutlamak istiyorum. Gerçekten çok başarılı bir konser oldu. Hem sazendelerimiz ,hem hanendelerimiz hemde tek tek solistlerimiz ayakta alkışlanmayı hakettiler. Ben konserin mutfağını yakından bildiğim için başarının arkasındaki emek ve çalışmayı biliyorum ve alın teri dökülmeden başarının kalıcı olabilmesinin de mümkün olmadığını.

Konserimizin ikinci bölümünün konuk sanatçısı Aylin Şengün Taşçı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğunun hem müdiresi hem de aynı zamanda solistidir. Konserde gösterdiği performans Yalova seyircisi tarafından takdir edildi ve büyük alkış aldı. Repertuarına aldığı eserlerin tamamı özel eserlerdi. Bu repertuara güftesi Yalova Lisesi eski müdürü Aziz Deniz’in yazmış olduğu ve benim Buselik makamında bestelediğim ‘’ YALOVA TÜRKÜSÜ ‘’ eklemesi büyük bir sürpriz oldu. Eserimizi

büyük bir başarı ile icra etti ve salonun çoşkulu alkışları ile ödüllendirdi.Yalova sanat envanterine bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu ortak olarak yaşadık.

Konserin bir önemli ayrıntısıda izleyenler arasında Yalova’mızın seçkin kültür ve sanat insanlarının varlığı idi. Büyük bir mutluluk vesilesi olan bu tablo Yalova’mızın yarınları için umut vericidir.Yerel siyasetçilerimizin açığını kültür sanat insanlarımız kapatabilmektedir.

Pazar günü yapılacak Referandum oylamasına saatler kaldı.Türkiye Cumhuriyet tarihinin en önemli oylamalarından biri Türk halkı tarafından umarım büyük bir katılım oranıyla gerçekleşir . Tüm kalbimle dileğim oylama sonucunda Türk halkı için en hayırlısı ne ise o sonuç gerçekleşir.