Yalova ormanlarındaki yolculuklarının 4.yılını doldurmaya hazırlanan Yalova Fototrek Grubu, "Doğanın çağrısı" adlı ilk fotoğraf sergisini Yalova Kent Müzesi'nde açtı. Sergide doğa fotoğrafı yer aldı.
Yalovalı fotoğraf sanatçılarının bir aray gelerek oluşturdukları Fotorek Grubu'nun 4 yıla yakın süre içerisinde ilin her noktasından çektikleri binlerce fotoğraf arasından seçilen 49 fotoğraftan oluşan, "Doğanın Çağrısı" fotoğraf sergisi Yalova Kent Müzesi'nde sanat severlerle buluştu. Serginin açılışına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, CHP il Başkanı Özcan Özel, CHP Merkez ilçe Başkanı Ertan Şener ve Yalova Belediye Meclis üyeleri ile Fototrek Grubu üyeleri katıldı. Serginin açılışı öncesinde konuşan Yalova Fototrek Grubu üyesi ve Yalova Belediye Meclis Üyesi Resul Morgul, "Hem doğa yürüyüşü yapmak hem de doğa fotoğrafları çekmek amacıyla bir araya gelen doğa gönüllülerinin oluşturduğu Yalova Fototrek Grubu 4. yaşına girerken “Doğanın Çağrısı” adını verdiğimiz ilk fotoğraf sergini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Ardından serginin açılış kurdelesini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve Fotorek Grubu üyesi Özlem Morgül birlikte kestiler.  Ardından sergiyi gezen davetlilere bilgi veren Fotorek Grubu üyesi Resul Morgül, sergide Yalova’nın doğal güzelliklerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını, binlerce fotoğraftan seçilen 49 fotoğraf arasında Yalova’nın şelaleleri, çiçekleri, mantarları, kuşları ve eşsiz manzaralarının yer aldığını söyledi.
Sergide bulunan fotoğrafları tek tek inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise , Yalova'nın her karış toprağını gezdiğini, ancak sergide bulunan doğa harikası bazı yerleri ilk kez gördüğünü belirtti. Yalova'nın bir çok saklı cennetinin bu sergiyle gün ışığına çıktığını, ilk fırsatta buraları görmeyi arzuladığını dile getiren Salman Fotorek grubu üyelerini de kutladı.
Doğanın tüm renklerini ve tüm güzelliklerini bir araya getiren sergide doğa fotoğrafçıları Fahrettin Yurtbay, Cemil Yıldız, Cengiz Aladağ, İbrahim Çelen, İbrahim Karayel, Özlem Morgül ve Resul Morgül'ün  7’şer fotoğrafı yer alıyor. Yalova Belediyesi’nin katkılarıyla Kent Müzesi’nde açılan sergi 20 Kasım Pazar gününe kadar açık olacak.

 

Editör: TE Bilişim